Dintre globuri şi beteală... printre cărţi

Data publicării:
brazi prima

În fiecare an, ghenele de gunoi din oraş sunt împânzite de brazi lăsaţi la voia întâmplării. Este motivul pentru care a fost demarată campania inedită. Reprezentanţii librăriei speră să strângă cel puţin 150 de brazi, care, mai apoi, se reintorc in pădure. Una mai mică şi... urbană. Un artist din Timişoara este cel care o va amenaja.

Așa cum spun organizatorii acestei campanii, după sejurul petrecut în casele oamenilor, brazii pot avea parte de o nouă aventură, chiar pe o stradă din zona Unirii, acolo unde va fi amenajată o pădure în miniatură.

Strada din zona centrului istoric al Timişoarei va rămâne verde timp de o săptămână şi va atrage atenţia timişorenilor: ”E minunat, pentru că ne reamintim încă o dată toata magia sărbătorilor și e bine să fie toți brazii împreună, ne vor bucura și ne vom simți foarte bine”, ” E interesant decât să îi arunce la gunoi direct”, ”Se poate dovedi că se poate face ceva cu acești brazi după, o idee foarte ingenioasă”.

”Şi sperăm că, prin acţiunea de săptămâna viitoare, să mai tragem un mic semnal de alarmă, iar la anul să fie mult mai multi brazi la ghiveci decât cei tăiaţi”, afirmă Radu Rusu, colaborator la realizarea acestui proiect.

Dacă vă despodobiţi bradul până în 14 ianuarie, iniţiatorii campaniei vă invită sa-i daţi şansa să fie admirat alte câteva zile şi de trecători.

reporter: Adina Iriza
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri