Protestatarii faţă de proiectul Roşia Montană le aduc aminte timișorenilor de tragedia de la Certej

Data publicării:
certej A



După ce scandat împotriva întregii clase politice, cei protestatarii au plecat în marș pe străzile Timișoarei, scandând „Salvăm Roșia Montană!“. Finalul acțiunii i-a găsit pe protestatari în Piața Unirii. În acest loc, ei au organizat un moment de reculegere față de tragedia de la Certej. Protestatarii s-a strâns în jurul mesajului „Certej '71”, scris cu lumânări, și au lansat lampioane cu mesajul „Certej 1971“.

Ei și-au adus aminte de acele momente cumplite: „Au fost purtați de steril sute de metri pe o canapea sau pe un pat și s-au trezit dezbrăcați în câmpul liber“. Manifestanții au afirmat că vocea lor tebuie să fie luată în considerare, iar protestele nu se vor opri până când proiectul Roșia Montană nu va fi oprit: „Suntem pregătiți de orice. Chiar orice”. – Ce înseamnă asta? ”Orice înseamnă multe. Nu credem că vor da înapoi, dar nici noi nu dăm înapoi“, „Sperăm că proiectul Roșia Montană va fi respins și, în materie de educație, sperăm ca, la finalul campaniei noastre, și după protestul nostru din 13 noiembrie pe educație, să se aloce 6% din PIB pentru Educație“.

Duminică, 3 noiembrie, este pregătită o altă acțiune de protest, iar protestatarii plănuiesc să facă un nou marș pe străzile Timișoarei.

reporter: Miodrag Hojda
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri