Tehnică chirurgicală, aplicată în premieră la Timişoara

Data publicării:
tehnica

Alexandru Neagu locuieşte în Bucureşti, dar lucrează în orasul de pe Bega. În urmă cu doi ani a aflat că suferă de un anevrism cronic al aortei toracice, la o radiografie de rutină. Dupa mai multe drumuri între spitale a ajuns la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara. Aici medicii i-au recomandat imediat intervenţia chirurgicală, prin cea mai modernă tehnică.

Alexandru a intrat optimist în sala de operaţie, iar intervenţia a fost un succes. A durat mai puţin decât o operaţie chirurgicală clasică, iar pacientul va fi externat peste două zile, nu peste șapte, cât era în mod normal.

 

Costul intervenţiei minim-invazive a fost suportat din fondurile provenite din programele naţionale destinate pacienţilor cu probleme cardiace. Cu toate acestea, cadrele medicale precizează că e greu de făcut performanţă în sistemul sanitar din ţara noastră.

Alături de medicii timişoreni, la intervenţie a participat şi un medic din Belgrad, cu care unitatea sanitară se află în relaţii strânse de colaborare. Acesta a facilitat de altfel şi achiziţionarea stentului de la o firmă americană, ce are reprezentanţa în România.

reporter: Maria Rohnean
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri