Klaus Iohannis: „Dragi români, mergeți la vot!”. Șeful statului respinge amânarea alegerilor locale

Data publicării:
alegeri stampila vot
Stampila vot la alegeri. Foto: Inquam Photos / George Calin

Președintele Klaus Iohannis a făcut miercuri un apel către români să meargă la vot pe 27 septembrie, pentru a nu decide alții în locul lor cine va conduce comunitățile locale. Șeful statului spune că nu sunt motive pentru amânarea alegerilor locale din cauza evoluției epidemiei de coronavirus.

„Votul nostru decide cum se vor schimba localitățile în care trăim. Dragi români, mergeți la vot și puneți ștampila pe cei care pot face o schimbare în bine. Nu-i lăsați pe alții să decidă în locul vostru”, a spus Klaus Iohannis miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

El a avut un mesaj și către candidați, pe care îi îndeamnă să vină în fața alegătorilor cu proiecte, nu cu „atacuri sterile”.

„Chiar dacă această campanie e diferită, folosiți toate mijloacele de comunicare pentru a prezenta proiecte românilor. Românii așteapta proiecte concrete, nu atacuri sterile. Lupta politică e o luptă de proiecte pentru comunități”, a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannis: Nu este cazul să discutăm despre amânarea alegerilor locale

Întrebat despre posibilitatea amânării alegerilor locale din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus, Klaus Iohannis a respins această idee, spunând că scrutinul se poate desfășura în condiții de siguranță, atât timp cât și alegătorii respectă normele de igienă.

„În acest moment nu este cazul să discutăm despre amânarea alegerilor. Lucrurile sunt organizate, vor fi bine organizate și, altfel decât în iunie, acum știm mult mai bine cum să abordăm această epidemie. Purtarea măștii, distanțarea fizică și igiena mâinilor rămân singurele piedici între virus și noi. În secțiile de votare o să fie la dispoziție tot ce trebuie, de la măști de rezervă până la dezinfectanți. Eu sunt de părere că putem să mergem să ne exprimăm votul dacă respectăm toate normele”, a spus Klaus Iohannis.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri