Ciolacu, despre Piedone: „După ce trece fumul de la grătare, ce program rămâne în urmă? E o iluzie fondată pe un fond distractiv”

Data publicării:
BUCURESTI - PMB - PROTEST - PARTIDUL UMANIST SOCIAL LIBERAL - 5 NOI 2023
Piedone vrea să devină primar al Capitalei. Foto: Inquam Photos

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că îl cunoaşte pe Cristian Popescu Piedone de 30 de ani şi îl respectă, dar nu consideră căâ are anvergura pentru a fi primarul Capitalei. În schimb, se declară convins că alegerile vor fi câștigate de Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL. Ciolacu mai spune că Gabriela Firea are tot dreptul să fie supărată pe el pentru că nu a fost lăsată să candideze din partea PSD.

„Domnul Piedone este un cunoscut de-al meu, ne cunoaştem cred că de 30 de ani, e un om pe care îl respect, un primar bun de sector, un om pe care îl putem considera o victimă pentru că avem două decizii contradictorii ale unor magistraţi, dar - cu tot respectul pentru domnia sa - nu are nicio anvergură pentru a fi primar general al Capitalei. Îmi pun întrebarea: după ce trece fumul de la grătare, ce program rămâne în urmă? Niciunul. Cu alte cuvinte, e o iluzie fondată pe un fond distractiv, pe o prezenţă cum ne place tuturor pe TikTok, mai ales tineretului, dar fondul, fiindcă vorbim de primarul general al Capitalei, de fapt nu există”, a declarat Marcel Ciolacu marţi, la Conferinţa de Alegeri a Organizaţiei PSD Bucureşti, potrivit News.ro.

Ciolacu: Cîrstoiu va fi primar general

Liderul PSD a mai afirmat că medicul Cătălin Cîrstoiu va fi primarul general al Capitalei, după alegerile din 9 iunie.

„Cătălin Cîrstoiu va fi primarul general, pe data de 9 iunie. Primul lucru pe care trebuie să-l facă este ca astăzi să vă congingă să-l susţineţi. Fără susţinerea dumneavoastră şi a Gabrielei Firea nu va reuşi. După cum îl cunosc, mai mult în ultimele zile, sunt ferm convins că va reuşi să vă capaciteze”, spus Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a adăugat că nu a înţeles chestiunea privind incompatibilitatea în ceea ce îl priveşte pe candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, medicul Cîrstoiu. Ciolacu a mai precizat că nu toţi medicii sunt spăgari, aşa cum acuza liderul USR Cătălin Drulă, şi a punctat că „oamenii mici fac atacuri care nu au niciun fundament, fără să ţină cont de munca unei familii, de respectul acordat de societate.

„Cătălin Cârstoiu este şi bogat. Implicarea şi ataşamentul faţă de oameni trebuie să îl aveţi pentru că aţi ales o meserie nobilă. Nu poţi să fii medic dacă nu eşti un om preocupat de nevoile şi suferinţele oamenilor. Nu cred că merge la primărie să se îmbogăţească, tocmai au arătat alţii că sunteţi un om bogat. Nu am înţeles-o nici pe aceea cu incompatibilitatea, că soţia este şefa de secţie şi dumneavoastră director. De obicei medicii se căsătoresc la facultate, cu colegii din grupă, că nu au timp de socializare, învaţă câte 12 ore pe zi. Şi fiul meu s-a căsătorit tot cu o colegă de grupă. Le spun celor din opoziţie că nu toţi medicii din opoziţie sunt şpăgari, aşa cum a spus domnul Drulă, dar te rog să îi recomanzi copilului meu să nu profeseze în acelaşi spital cu soţia, că s-ar putea să facă puşcărie. Oamenii mici fac atacuri care nu au niciun fundament, fără să ţină cont de munca unei familii, de respectul acordat de societate”, a mai explicat Ciolacu.

Ciolacu: E corect ca prietena mea Gabriela Firea să fie supărată pe mine

Marcel Ciolacu a mai declarat că şi-ar fi dorit ca Gabriela Firea să fie candidata partidului la Primăria Bucureşti, însă „câteodată în politică nu faci numai ce simţi sau ce trebuie pentru cei apropiaţi”.

„Sunt ferm convinşi că sunteţi supăraţi că nu Gabriela Firea e candidatul partidului. E corect să fiţi supăraţi. E corect ca colega şi prietena mea Gabriela Firea să fie supărată pe mine. Câteodată în politică nu faci numai ce simţi sau ce trebuie pentru cei apropiaţi. De obicei, când te implici în politică, are de suferit familia. E tributul pe care îl plătim fiecare dintre noi”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că şi-ar fi dorit ca Gabriela Firea să fie candidata PSD la Primăria Bucureşti.

„Atât Gabriela Firea, cât şi primarii noştri de sector aţi fost patru ani în opoziţie. Vi s-a întors spatele. Au reuşit de fapt să vă ţină uniţi şi acest lucru se datorează Gabrielei Firea”, a adăugat Ciolacu.

Despre Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al partidelor de coaliţie la Primăria Capitalei, liderul social-democraţilor a spus că e „ferm convins că va reuşi azi să vă capaciteze şi cu toţii să uităm motivele de supărare”.

„Cred că motivul principal e faptul că Nicuşor Dan nu merită să mai fie primarul general al Capitalei. Nicuşor Dan e un eşec de mandat pentru primar general”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri