Ciucă: Traficul din Bucureşti nu ţine cont de ideologie, deşi sunt unii care se află de la începutul mandatului pe contrasens

Data publicării:
nicolae ciuca face declaratii
Nicolae Ciucă afirmă că obiectivul PNL este să câştige toate rândurile de alegeri din 2024. Foto: Facebook

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că Sectorul 1 al Capitalei se confruntă cu probleme legate de gunoaie şi de şobolani și că traficul, aerul, educaţia şi serviciile din Bucureşti nu ţin cont de ideologie, explicând astfel alianţa între liberali şi social-democraţi.

„Este important să privim la 9 iunie ca la o zi în care ne vom îndeplini obiectivele electorale şi toate activităţile pe care le vom desfăşura le raportăm de la 9 iunie către prezent. Astăzi este vorba de încredere. (...) Trebuie să faceţi în aşa fel încât să îi convingeţi pe cetăţenii Sectorului 1 că meritaţi încrederea dumnealor, că Sectorul 1 nu este un sector oarecare. Ştiu că, de-a lungul timpului, s-a folosit această sintagmă de apreciere: Sectorul 1 este capitala Capitalei. Atunci trebuie să trudiţi, să munciţi şi să faceţi în aşa fel încât Sectorul 1 să redevină capitala Capitalei”, a afirmat Nicolae Ciucă, la şedinţa Comitetului de Coordonare Extraordinar al PNL Sector 1, potrivit Agerpres.

El a arătat că liberalii trebuie „să meargă din uşă în uşă, de la om la om” pentru a dobândi încrederea cetăţenilor.

„Vă puteţi aşeza serios la muncă pe problemele cele mai importante cu care se confruntă Sectorul 1, sector care, din păcate, în momentul de faţă, este rămas în imaginea noastră cu acele probleme legate de gunoaiele de pe stradă, de şobolani şi de toate celelalte aspecte la care noi niciodată nu ne-am gândit. (...) Îmi exprim încrederea că George Tuţă, împreună cu echipa de conducere a filialei, îşi va îndeplini obiectivele. George Tuţă (...) este o voce de care avem nevoie şi anume una critică atunci când este nevoie”, a adăugat Nicolae Ciucă.

„Aerul din Bucureşti nu ţine cont de ideologie”

Liderul liberalilor a explicat şi alianţa PNL - PSD.

„În situaţii şi vremuri tulburi, avem nevoie să facem acel minim sacrificiu de orgoliu, de ideologie şi să ne unim forţele pentru un obiectiv comun, un obiectiv echilibrat, un obiectiv care, într-adevăr, să demonstreze că putem să trecem peste momente care, de-a lungul istoriei, ne-au adus într-o stare de contondenţă politică, dar care, iată, că la un moment dat ne obligă să dăm dovadă de responsabilitate şi să facem ca tot ceea ce ne defineşte, la centru-dreapta sau la centru-stânga, să aibă un numitor comun care să fie dedicat, să fie pus în slujba cetăţeanului”, a susţinut Nicolae Ciucă.

El a mai spus că aerul, traficul, educaţia şi serviciile medicale din Bucureşti nu ţin cont de ideologia de dreapta sau de stânga, iar oamenii se aşteaptă de la PNL şi PSD să facă „o politică a faptelor”.

„Această alianţă cred că poate fi explicată şi în cuvinte foarte simple. Aerul din Bucureşti nu ţine cont că avem ideologie de stânga sau de dreapta. Traficul din Bucureşti, deşi sunt unii care se află de la începutul mandatului pe contrasens, nu ţine cont de ideologie sau de doctrina de stânga sau de dreapta. Educaţia, serviciile medicale nu ţin cont de această ideologie. Asta o spun nu pentru a vă convinge pe dumneavoastră că aşa gândesc, o spun pentru că, din întâlnirile pe care le-am avut şi le am cu oamenii, în fiecare zi aproape, pe stradă sau în diferite activităţi, şi când îi întrebăm ce contează mai mult - ideologizarea sau faptele care să întâlnească, să ofere stabilitate, echilibru - aflăm că oamenii aşteaptă de la noi, şi de la PNL şi de la PSD, o politică a faptelor”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Consiliul de Coordonare al PNL Sector 1 s-a reunit, luni, pentru a-şi alege conducerea, pentru funcţia de preşedinte fiind înscris George Tuţă care este şi candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 1.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri