Alegerile parlamentare din România, în presa străină: „Scrutinul de astăzi este unul fără precedent”

Data publicării:
alegator în sectia de votare
Jurnaliștii străini urmăresc cu atenție desfășurarea alegerilor parlamentare din România. Foto: Profimedia

Ca de obicei, jurnaliștii străini urmăresc cu atenție desfășurarea alegerilor din România. Marile agenții de presă scriu despre scrutinul de la noi, despre care vorbesc și principalele publicații de peste hotare.

„Principalele partide din România se înfruntă pe tema justiției și a pensiilor”, titrează Reuters în această dimineață. Agenția de presă vorbește despre șansele principalelor formațiuni din țara noastră și face o scurtă trecere în revistă a temelor de campanie. Pe listă se află taxele, reforma justiției și promisiunile privind îmbunătățirea infrastructurii.

Deutsche Welle, pe de altă parte, vorbește despre sărăcia cruntă în care se zbat milioane de români și despre faptul că mulți politicieni au evitat să menționeze acest aspect în perioada dinaintea alegerilor. „La trei decenii de la căderea Cortinei de Fier, românii săraci nu și-au găsit locul în campaniile electorale”, scrie Deutsche Welle.

Jurnaliștii de la Politico vorbesc, în schimb, despre criza coronavirusului, care afectează desfășurarea normală a alegerilor. Ei cred că această criză ar putea influența prezența la urne și spun că e puțin probabil ca românii să vină în număr mare la secții, în ciuda măsurilor de siguranță luate.

Despre scrutinul din România în plină pandemie scriu și jurnaliștii austrieci ai postului public ORF. Aceștia vorbesc despre speranțele și șansele fiecărui partid de a câștiga, în timp ce alegerile de la noi sunt amintite și de agenția spaniolă EFE. „România votează în cadrul unor alegeri marcate de pandemie”, scriu jurnaliștii iberici, care precizează că din cauza coronavirusului, scrutinul de astăzi este unul fără precedent.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri