Live

Primarul Sectorului 1: "De azi, computerul tomograf de la Institutul Matei Balș este funcțional!”

Data publicării:
sursa Facebook/ Dan Tudorache

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anunțat vineri că începând cu această zi, computerul tomograf de la Institutul “Matei Balș” este funcțional. Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare a emis autorizația de funcționare pentru acesta.

”Pe 6 mai achiziționam, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, un computer tomograf (CT) ultraperformant cu un soft special care permite depistarea infectării cu COVID-19. Acesta a fost amplasat în curtea Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", pentru a fi folosit de medicii de aici.
De atunci (de 86 de zile, mai exact), am așteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hârtie a venit chiar azi: Autorizația pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear. Altfel spus, autorizația de funcționare.
Începând de azi, acest computer tomograf performant va fi o armă puternică în lupta împotriva pandemiei, aflată în dotarea specialiștilor institutului”, a declarat Dan Tudorache. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Partenerii noștri