Live

Exclusiv Burduja, despre protestul AUR: Servește intereselor Rusiei. Nu e întâmplător că vedem astfel de mesaje și la Chișinău, și la București

Data publicării:
Un protest AUR a avut loc la Parlament, în timpul căruia manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a spus la Interviurile Digi24.ro că protestul AUR de la Parlament „e o pată de rușine pe obrazul democrației românești” și că servește intereselor rusești. Nu e întâmplător că vedem astfel de mesaje și la Chișinău, și la București, și în alte capitale europene, adaugă ministrul.

„E o pată de rușine pe obrazul democrației românești și e oglinda a ceea ce se poate întâmpla când niște politruci iresponsabili promovează discursul urii, al extremismului, dezinformează, denaturează și practic incită la ură. Este extrem de grav ceea ce s-a întâmplat. Eu sunt convins că România nu mai e cea de la mineriade, dar în contextul acesta al mișcărilor extremiste există astfel de riscuri”, a spus Burduja.

„Din anii 50, de la Brejnev încoace, doctrina Rusiei e aceeași. Să deligitimeze guvernele democratice în fața cetățenilor lor și să creeze dezbinare între democrațiile din Occident. Nu e întâmplător că vedem astfel de mesaje și la Chișinău, și la București, și în alte capitale europene. Aceste mesaje servesc intereselor rusești”, a adăugat ministrul.

El spune că acest protest e o consecință a războiului hibrid.

„Este un pericol foarte mare. E o vulnerabilitate foarte mare. Pentru noi a fost o victorie când s-a adoptat legea pentru securitate și apărare cibernetică. Legea definește ca o amenințare aceste campanii de dezinformare, de propagandă și instituțiile statului au elemente pentru a răspunde la astfel de amenințări. Dezinformările și propaganda sunt instrumente ale noului război hibrid. Sunt prezente și în zona noilor tehnologii”, a explicat el.

Burduja spune că se așteaptă ca AUR să aibă un scor mic la alegeri, mai ales în București.

„Sondajele pe care eu le-am văzut plasează PNL semnificativ peste AUR, cel puțin la București. E greu de explicat creșterea AUR. Mă așteptam ca bucureștenii să nu se lase păcăliți de aceste curente populiste extremiste. Dacă e un public care are experiența extremismului în stradă, este publicul bucureștean. Mă aștept ca în anul ce vine să existe un scor cât mai mic pentru acest partid”, a spus el.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertismentele serviciilor secrete: Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj în toată Europa, fără să-i pese de victime

Salarii de mii de dolari și pașapoarte rusești. Cum convinge Rusia cetățeni cubanezi să lupte pe frontul din Ucraina (BBC)

SUA anunță că Ucraina va folosi ajutorul american pentru o nouă contraofensivă: „Va recuceri teritoriul pe care rușii l-au ocupat”

Șeful diplomației poloneze crede că Putin „nu e atât de nesăbuit” încât să atace o țară NATO

Partenerii noștri