Live

Ce fac pisicile când nu le vedem. Concluziile unui cercetător după ce a fost surprins de propria felină

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Profimedia Images

Oare ce fac pisicile când nu le vedem? A avut această curiozitate și un cercetător, care a decis să le studieze comportamentul în lipsa oamenilor.

El a luat decizia după ce propria sa felină a adus acasă un șoim imens. Așa că a legat o cameră miniaturală pe pisică și a observat că se comportă total diferit când iese din casă.

După această constatare, a decis să extindă studiul la 16 pisici. Le-au fost montat camere și au fost lăsate nestingherite.

În medie, subiecții cercetării au petrecut 44% din timp odihnindu-se, 11% din timp la plimbare și 4% la vânătoare. Timpul acordat igienei personale a variat foarte mult, de la 8% în cazul felinelor foarte curate, la aproape zero pentru altele. 

Studiul mai susține și că, în public, pisicile sunt mai puțin încrezătoare decât în casă. De asemenea, miaună mult mai puțin.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tot mai mulți tineri fac cancer. Numărul persoanelor sub 50 de ani diagnosticate a crescut brusc cu 80% (studiu)

Sunak nu vrea ca tinerii să poată locui în Marea Britanie fără permis de ședere ca înainte de Brexit și respinge propunerea CE

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

19 pisici au primit de la președintele Mexicului, prin lege, hrană și îngrijiri pe viață, plus acces nelimitat în palatul prezidențial

Partenerii noștri