Live

Femeie din Galați amendată cu 3.000 de lei pentru că nu a avut grijă de o cățelușă cu 9 pui

Data actualizării: Data publicării:
Femeie din Galați amendată cu 3.000 de lei pentru că nu a avut grijă de o cățelușă cu 9 pui FOTO: IPJ Galați

O femeie din municipiul Galaţi a primit o amendă de 3.000 de lei pentru că nu a avut grijă de o căţeluşă cu nouă pui, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, în baza unei sesizări telefonice, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Galaţi s-au deplasat la un imobil situat pe strada Braşov, unde au găsit cățelușa din rasa comună, cu nouă pui în vârstă de aproximativ o lună. Poliţiştii au constatat că animalul era subnutrit ca urmare a neasigurării hranei şi apei în cantităţi suficiente, adăpostul acestuia nu era corespunzător, iar deţinătorul nu i-a asigurat asistenţa medicală necesară, câinele nefiind sterilizat şi nici microcipat.

În consecinţă, având în vedere starea de pericol constatată, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au dispus măsura plasării câinelui şi a celor nouă pui în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile, conform OUG 175/2020.

Totodată, deţinătorul animalului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, pentru nerespectarea obligaţiilor de a asigura animalului condiţii corespunzătoare şi asistenţă medicală.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie!”: Șeful Gărzii de Mediu vrea pedepse cu închisoarea pentru cei care ard ilegal gunoaie

Ce scrie pe etichetele produselor lactate e diferit de ce conțin ele de fapt. Concluzii după ce au fost analizate 148 de probe

Noi norme rutiere în UE. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor

Mama din Galați care și-a omorât în bătaie fetița de 9 ani a fost trimisă în judecată

Partenerii noștri