Îndulcitorii artificiali pot provoca diabet de tip II
Îndulcitorii artificiali ar putea fi o cauză de diabet de tip II. Oamenii de ştiinţă americani au făcut studii pe şoareci şi vor începe acum şi testele pe oameni.
Nicușor Dan nu vrea să aibă o dezbatere cu Sebastian Burduja
Burduja: Nicușor Dan nu e un om de dialog
Momentul în care craterul din Slănic Prahova se adâncește
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 2 mai
Ce s-a descoperit la analize
Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România
Când poate fi periculos postul negru
20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc
Cele mai ciudate tradiții în jurul lumii de Paște
Rozătoarele au fost împărţite în două grupuri: unii dintre ei au fost hrăniţi cu doze mari de glucoză şi fructoză, ceilalţi cu îndulcitori fără calorii, cum ar fi aspartamul. Substanţa este aprobată pentru consum şi se găseşte în sucuri, îngheţate, gumă de mestecat şi chiar produse lactate.
În mai puţin de o lună, specialiştii au observat schimbări notabile în metabolismul ambelor grupuri de rozătoare. La fel ca zahărul, doar că în alt mod, îndulcitorii agresează insulina, hormonul secretat de pancreas care reglează metabolismul glucidelor şi ar putea duce ulterior la diabet zaharat.
Un alt studiu, făcut acum un an la Universitatea George Washington, anunţa că aceste substanţe provoacă disfuncţii metabolice, iar corpul este forţat să producă mai multă grăsime. Prin urmare, ne îngraşă.
Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News