Live

Digicult. Cel mai recent volum de poezii al Anei Blandiana, un „poem de dragoste despre nedespărţire”

Data publicării:

Cel mai recent volum de poezii al Anei Blandiana este un colaj special de mărturisiri ale poetei, întrebări fără răspuns, amintiri şi reflecţii. Iar primul poem a fost scris la mânăstirea Voroneţ. Aflaţi întreaga poveste chiar de la autoarea Ana Blandiana, sâmbătă, în cadrul emisiunii Digicult, de la ora 14:30.

Un poem de dragoste despre nedespărţirea prin moarte. Cea mai metafizică dintre cărţile mele". Este descrierea pe care Ana Blandiana a făcut-o ultimului său volum de poezii, „Variaţiuni pe o temă dată". Este un volum cu o emoţie aparte, o colecţie de poeme şi texte scrise după moartea scriitorului Romulus Rusan, soţul Anei Blandiana.

Ana Blandiana: E atât de special şi pentru că acest volum nu a avut un proiect, această carte nu a visat să devină carte. A fost, aş spune, o experienţă spirituală, care a devenit, fără voia ei, poezie. Când m-am oprit din scris, şi am citit, nu am fost deloc sigură că e ceva care să trebuiască dat la tipar.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce mai fac “foștii”. Marko Bela, fost lider al UDMR, s-a retras la Târgu Mureș și a publicat 17 cărți de poezie

Klaus Iohannis a decorat luptători anticomunism: „Vă chem să fiți alături de mine”

Eroare în subiectele la română de la simularea evaluării naţionale. Cine a scris poezia „Stai şi asculţi sub ramuri...”?

Ana Blandiana în cartea pe care a scris-o după moartea soțului ei: „Tu ştiai să construieşti o singurătate în care puteam încăpea...

Partenerii noștri