Live

Gala premiilor Oscar 2021 se amână din cauza coronavirusului

Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Gala premiilor Oscar se amână pentru prima oară în ultimii 40 de ani din cauza pandemiei de coronavirus. A 93-a gală a premiilor Oscar se va amâna până în aprilie 2021, relatează CNN.

Academia americană de Film a anunțat, luni, că a 93-a gală a premiilor Oscar nu va mai avea loc în data de 28 februarie, așa cum fusese planificat anterior, ci în data 25 aprilie 2021.

Pe lângă această amânare, Academia a anunțat că va extinde perioada de eligibilitate a filmelor. Deobicei, ea corespunde anului calendaristic, însă, pentru 2021, noua perioadă va dura până în data de 28 februarie, data inițială a galei.

„Timp ce peste un secol, filmele au jucat un rol important în a ne inspira, alina și distra în cele mai negre perioade. Așa au făcut și în acest an. Speranța noastră, după ce am extins perioada de eligibilitate și amânat data galei, este de a asigura flexibilitate creatorilor de film pentru ca ei să își poate termina și lansa filmele fără a fi penalizați pentru ceva ce nu poate fi controlat de nimeni”, au anunțat președintele academiei și directorul executiv al acestuia într-un comunicat comun.

Editor: A. D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Un Lamborghini, un Porsche și bunuri de 600 de milioane de euro au fost confiscate de poliție într-un caz uriaș de fraudă cu fonduri UE

Partenerii noștri