Live

Premiile Oscar 2023: "Everything Everywhere" a fost nominalizat la 11 categorii. "Elvis" şi "Avatar" concurează la cel mai bun film

Data publicării:
Gala Premiilor Oscar din 2023 are loc pe 12 martie. Foto: Profimedia Images

Filmele nominalizate la premiile Oscar din 2023 au fost anunţate, astăzi, de Academia Americană de film, pelicula "Everything Everywhere All at Once" având cele mai multe nominalizări, la 11 categorii. Pentru cel mai bun film concurează şi "Elvis" sau "Avatar: The Way of Water".

"Everything Everywhere All At Once", o comedie SF regizată de Daniel Kwan și Daniel Scheinert a fost nominalizată la 11 categorii, printre care cel mai bun film, cea mai bună regie și cea mai bună actriță într-un rol principal - Michelle Yeoh.

Filmul independent a fost una dintre revelațiile din 2022, câștigând peste 100 de milioane de dolari la box office, de peste patru ori bugetul pentru care a fost făcut.

"Nimic nou pe frontul de vest" are 9 nominalizări, la egalitate cu "The Banshees of Inisherin", în timp ce "Elvis" are 8 nominalizări.

La categoria cel mai bun film au fost zece nominalizări, anul acesta.

Pelicula biografică "Elvis", comedia cu accente noir "The Banshees of Inisherin" şi pelicula cu accente autobiografice "The Fabelmans", în regia lui Steven Spielberg completează lista, alături de "Avatar: The Way of Water", continuarea blockbusterului regizat de James Cameron, "Top Gun: Maverick", "Tar", "Triangle of Sadness" şi "Women Talking", informează Agerpres.

Câştigătorii celor mai prestigioase trofee din industria cinematografică vor fi dezvăluiţi cu prilejul unei ceremonii desfăşurate pe 12 martie şi prezentate de actorul de comedie Jimmy Kimmel. Evenimentul va fi transmise live de postul de televiziune ABC. Kimmel va fi pentru a treia oară gazda ceremoniei de decernare a premiilor Oscar, după ediţiile din 2017 şi 2018.

Gala premiilor Oscar precum şi alte ceremonii din domeniul divertismentului au întâmpinat dificultăţi, în ultimii ani, în a atrage telespectatori, în special în rândul tinerilor, care petrec mult timp pe platforme precum TikTok şi YouTube.

Ediţia de anul trecut a premiilor Academiei de film americane, când Will Smith l-a plesnit pe prezentatorul ceremoniei, Chris Rock, înainte de a primi trofeul pentru "cel mai bun actor", a atras circa 15,4 milioane de telespectatori, locul al doilea în clasamentul celor mai slabe cote de audienţă din istoria evenimentului.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Matt Damon a respins un rol care i-ar fi adus 250 de milioane de dolari. În ce film celebru a refuzat să joace starul american

Cum a reușit o femeie să își păcălească banca și familia cu o clonă creată de inteligența artificială

Un actor care s-a întors să lucreze la Starbucks după ce a jucat în filmul "An Irish Goodbye" a câștigat premiul Oscar

Cine este Michelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal

Partenerii noștri