Live

Actorul Bill Cosby, găsit vinovat pentru agresiune sexuală

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Actorul american Bill Cosby a fost găsit vinovat de agresiune sexuală. În vârstă de 80 de ani, Bill Cosby riscă până la 30 de ani de închisoare.

El a fost acuzat de o femeie că a dus-o la el acasă şi a drogat-o, după care a abuzat sexual de ea. Faptele s-au petrecut în 2004 şi este singurul proces pentru care faptele nu s-au prescris, deşi actorul ar mai fi abuzat sexual alte peste 60 de femei.

Avocaţii lui Bill Cosby au susţinut, de-a lungul procesului, că femeia abuzată este o mincinoasă patologică, care a vrut doar să şantajeze vedeta.

De altfel, actorul i-a plătit femeii 3,4 milioane de dolari, după o înţelegere civilă, în 2006.

În contextul mişcării „metoo” şi al altor femei care au depus mărturie la proces, verdictul l-ar putea trimite la închisoare pentru tot restul vieţii.

Născut la 12 iulie 1937, în Philadelphia, William Henry Cosby Jr. a primit o bursă sportivă la Temple University şi a început să facă stand-up comedy. A apărut în mai multe spectacole de varietăţi, iar în 1965 s-a făcut remarcat în serialul „I Spy”, scrie News.ro.

În perioada 1984 - 1992, în „The Cosby Show", a jucat rolul ginecologului Cliff Huxtable, amuzant tată de familie, căsătorit cu o avocată. Serialul de la NBC a avut un succes incredibil, devenind cel mai popular show de televiziune din istorie, iar Cosby o figură majoră în cultura pop americană a celei de-a doua jumătăţi a secolului XX.

Pe de altă parte, Bill Cosby a scris și numeroase cărţi şi a fost, timp de mai multe decenii, membru în consiliul de administraţie al Universităţii Temple, până când a demisionat în 2014, după ce a început scandalul agresiunilor.

Legat de acuzaţiile aduse, el a refuzat de fiecare dată să le comenteze, transmiţând mesaje doar prin avocaţii angajaţi. Soţia sa, Camille, cu care este căsătorit de 53 de ani, i-a fost alături.

Cuplul și-a pierdut anul acesta, în februarie, unul dintre cei cinci copii, pe Ensa Cosby, care a murit la vârsta de 44 de ani, din cauza unei afecțiuni renale. Anul trecut, ea şi-a apărat tatăl la procesul în care joi s-a ajuns la un verdict. Ensa Cosby, care a apărut o dată într-un episod din programul The Cosby Show, spunea că în spatele problemelor judiciare ale tatălui ei este o motivaţie rasistă. „Tatăl meu a fost linşat public în presă”, a declarat ea. 

Singurul băiat al lui Bill Cosby, Ennis, a fost ucis în 1997 în timpul unei tentative de jaf în timp ce schimba o anvelopă la maşină.  Actorul și soția lui mai au trei fiice.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doi soți români au fost arestați în Italia după ce poliția a văzut filmările din telefonul femeii

Care e starea lui Florin Piersic, după operație. El a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, familia a cerut discreție

Calvarul unei fete de 13 ani din Constanța. A fost violată ani la rând de propria mamă

Procesul fraților Tate poate începe. Tribunalul Bucureşti a respins excepțiile formulate de inculpați

Partenerii noștri