Live

Video&Foto Cele mai accesibile destinații turistice în 2024. Unde puteți călători sigur și mai ieftin

Data actualizării: Data publicării:
Cele mai accesibile destinații turistice în 2024. Unde puteți călători sigur și mai ieftin. FOTO: Profimedia Images

Lisabona, Buenos Aires sau Toronto sunt în topul celor mai prietenoase orașe în 2024, potrivit BBC, atât pentru turiști, cât și pentru nomazii digitali, adică cei care lucrează online de oriunde din lume. 

Lisabona, capitala Portugaliei, este considerată cel mai ieftin oraș din Europa de Vest. Costurile sunt chiar și cu jumătate mai mici față de alte orașe din această parte a continentului. Așa se face că a devenit un punct de atracție pentru nomazii digitali în ultimii ani, în special datorită vizei de nomad digital, care le permite freelancerilor și lucrătorilor la distanță să rămână în Portugalia până la doi ani.

Turiștii recomandă și câteva locuri precum cartierul boem Bairro Alto pentru arta sa stradală, parcul central unde pot fi admirate plante exotice și taverna veche Tasco do Chico unde poate fi ascultată muzică fado autentică. 

During a torrential rainstorm tourists fill the famous Bica - Lg. Calhariz hill tram in Lisbon, Portugal. Due to its location on the Atlantic coast, there are a lot of days of heavy rain in Lisbon.,Image: 741880029, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Un alt oraș cu prețuri atractive este Buenos Aires, capitala Argentinei. Din cauza deprecierii masive a monedei naționale, dolarul american este extrem de căutat de rezidenți pentru a-și păstra economiile. Iar un sfat de la turiști: este mult mai bine să plătești în numerar decât să folosești un card de credit străin.

October 16, 2023, Buenos Aires, Argentina: General view of the Buenos Aires Congress Plaza, Argentina. Daily life in Buenos Aires in the context of the days leading up to the presidential elections that will be voted on October 22, 2023.,Image: 815776764, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Mai multe orașe din Canada, precum Toronto, sunt accesibile în comparație cu marile orașe din Statele Unite, New York și Los Angeles, care se află în top 10 cele mai scumpe locuri din lume.

Turiștii spun că Toronto este o destinație primitoare, în special pentru familii. Toronto mai este cunoscut și ca "orașul în parc", cu foarte multe spații verzi.

An evening view of Toronto's Skyline on a cloudy day , in Ontario, Canada on October 13, 2023. Daily LIfe In Canada, Toronto - 13 Oct 2023,Image: 814321813, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

În Asia, Tokyo, chiar dacă este cel mai scump oraș din Japonia, rămâne o destinație mai accesibilă decât alte orașe asiatice precum Singapore și Hong Kong. Între altele, turiștii se pot plimba gratuit prin cele 24.000 de metri pătrați de grădini urbane și instalații de artă publică din cartierul nou dezvoltat Aza-budai Hills, pot vizita Muzeul de Artă contemporană și Tokyo City View, care oferă o vedere a orașului de la 250 de metri deasupra nivelului mării.

Image: 792773384, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Iar în Australia, orașul Perth este mult mai accesibil decât vecinii săi estici Sydney și Melbourne. Și acolo am avea parte de un stil de viață relaxat, plaje frumoase și natură abundentă.  

Crowd of Australian people celebrating Australia Day, the official national day of Australia that marks the anniversary of the 1788 arrival of the First Fleet to Australia. Australia Day, Perth, Australia - 26 Jan 2021,Image: 586851229, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Croaziera în care oaspeții pot călători nud. Cât costă inedita experiență și ce reguli trebuie să urmeze pasagerii

O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral doar cu îmbrăcăminte de vară și spune că "e groaznic": "Nu ne așteptam"

Italia vrea mai puțini turiști. Orașele celebre care au introdus taxe și restricții pentru vizitatori

Chinezii iubesc atât de mult Santorini, încât au investit o sumă uriașă ca să facă un loc identic

Partenerii noștri