Video&Foto Cele mai accesibile destinații turistice în 2024. Unde puteți călători sigur și mai ieftin

Data actualizării: Data publicării:
lisabona
Cele mai accesibile destinații turistice în 2024. Unde puteți călători sigur și mai ieftin. FOTO: Profimedia Images

Lisabona, Buenos Aires sau Toronto sunt în topul celor mai prietenoase orașe în 2024, potrivit BBC, atât pentru turiști, cât și pentru nomazii digitali, adică cei care lucrează online de oriunde din lume. 

Lisabona, capitala Portugaliei, este considerată cel mai ieftin oraș din Europa de Vest. Costurile sunt chiar și cu jumătate mai mici față de alte orașe din această parte a continentului. Așa se face că a devenit un punct de atracție pentru nomazii digitali în ultimii ani, în special datorită vizei de nomad digital, care le permite freelancerilor și lucrătorilor la distanță să rămână în Portugalia până la doi ani.

Turiștii recomandă și câteva locuri precum cartierul boem Bairro Alto pentru arta sa stradală, parcul central unde pot fi admirate plante exotice și taverna veche Tasco do Chico unde poate fi ascultată muzică fado autentică. 

During a torrential rainstorm tourists fill the famous Bica - Lg. Calhariz hill tram in Lisbon, Portugal.
Lisabona, capitala Portugaliei, este considerată cel mai ieftin oraș din Europa de Vest. FOTO: Profimedia Images

Un alt oraș cu prețuri atractive este Buenos Aires, capitala Argentinei. Din cauza deprecierii masive a monedei naționale, dolarul american este extrem de căutat de rezidenți pentru a-și păstra economiile. Iar un sfat de la turiști: este mult mai bine să plătești în numerar decât să folosești un card de credit străin.

Daily Life in Buenos Aires, Argentina - 16 Oct 2023
Buenos Aires, capitala Argentinei, este atractiv pentru turiști datorită prețurilor atractive. FOTO: Profimedia Images

Mai multe orașe din Canada, precum Toronto, sunt accesibile în comparație cu marile orașe din Statele Unite, New York și Los Angeles, care se află în top 10 cele mai scumpe locuri din lume.

Turiștii spun că Toronto este o destinație primitoare, în special pentru familii. Toronto mai este cunoscut și ca "orașul în parc", cu foarte multe spații verzi.

Daily LIfe In Canada, Toronto - 13 Oct 2023
Toronto mai este cunoscut și ca "orașul în parc". FOTO: Profimedia Images

În Asia, Tokyo, chiar dacă este cel mai scump oraș din Japonia, rămâne o destinație mai accesibilă decât alte orașe asiatice precum Singapore și Hong Kong. Între altele, turiștii se pot plimba gratuit prin cele 24.000 de metri pătrați de grădini urbane și instalații de artă publică din cartierul nou dezvoltat Aza-budai Hills, pot vizita Muzeul de Artă contemporană și Tokyo City View, care oferă o vedere a orașului de la 250 de metri deasupra nivelului mării.

Pedestrians walk over Shibuya crossing during a sunny day, when temperatures have risen over 36 degrees celsius in Tokyo.
Tokyo rămâne o destinație mai accesibilă decât alte orașe asiatice precum Singapore și Hong Kong. FOTO: Profimedia Images

Iar în Australia, orașul Perth este mult mai accesibil decât vecinii săi estici Sydney și Melbourne. Și acolo am avea parte de un stil de viață relaxat, plaje frumoase și natură abundentă.  

Australia Day, Perth, Australia - 26 Jan 2021
Stil de viață relaxat și plaje frumoase în Perth. FOTO: Profimedia Images

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri