Live

Studiu. Care este cea mai mare teamă a românilor care vor să călătorească anul acesta

Data publicării:
Turist care se cazeaza in camera de hotel. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Getty Images

Stresul a devenit principalul motiv pentru care românii vor să plece în vacanţă, după un an cu restricţii, în care mulţi şi-au anulat călătoriile. Potrivit unui studiu realizat de o agenţie de turism online, anul acesta aproape jumătate dintre români plănuiesc să călătorească, iar unii spun că ar pleca oriunde, numai să plece.

49% dintre românii chestionaţi au spus că vor să călătorescă anul acesta pentru că se simt foarte stresaţi. 28% vor să plece din ţară pentru că au găsit oferte bune de vacanţă, 26% pentru că sunt frustraţi că nu au călătorit anul trecut, iar 22% plănuiesc să îşi viziteze părinţii în străinătate.

19% dintre ei vor să călătorească pentru că au vouchere nefolosite şi doar 10% spun că vor pleca în vacanţă pentru că le-au crescut veniturile, faţă de 2020.

Spre deosebire de ultima jumătate a anului trecut, când oamenii îşi făceau vacanţele în România, acum cei mai mulţi vor să vadă alte ţări. 54% dintre respondenţi vor să călătorească în Europa, 45% în România, 20% spun că ar merge oriunde, 16% vor într-o destinaţie exotică, iar 7% nu călătoresc deloc anul acesta. 

Întrebaţi ce îngrijorări au vizavi de plecarea în vacanță, 63% se tem de izolarea la întoarcerea în ţară, 53% de anularea zborului şi pierderea banilor, 44% se tem că s-ar putea infecta cu coronavirus, iar 23% se tem că nu le ajung banii. 

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 616 respondenţi. 

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Soluţii pentru turism în sezonul estival. Unde plănuiesc românii să călătorească în această vară

Cea mai râvnită destinaţie de vacanță de români în 2018

Concediile în România, prea scumpe pentru români

Problemele economice ale Rusiei ar putea ieftini vacanţele românilor

Partenerii noștri