Live

Cod portocaliu în Moldova. Avertisment RO-ALERT: risc de fenomene periculoase

Data actualizării: Data publicării:

Populaţia din judeţul Botoşani a fost avertizată, sâmbătă, în premieră, prin sistemul RO-ALERT, cu privire la posibilitatea apariţiei unor fenomene periculoase.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis avertizarea după ce meteorologii au emis Cod portocaliu de fenomene meteorologice periculoase - vijelie puternică, rafale de vânt 80 - 90 km/h, grindină de mici dimensiuni.

„Luaţi măsuri de adăpostire, nu staţionaţi sub arbori şi reţele electrice, conduceţi cu prudenţă”, este mesajul RO-ALERT.

Furtuna a făcut deja ravagii în Moldova.

În şapte localităţi din Bacău, trei mii de familii nu au crent electric. Pe drumul naţional care leagă Botoşaniul de Dorohoi se circulă pe un singur fir, după ce un arbore s-a prăbuşit peste şosea. Pompierii încearcă acum să mute copacul de pe şosea.

La Suceava, o ploaie torenţială care nu a durat mai mult de un sfert de oră a dat peste cap traficul în zona gării Burdujeni. Canalizarea nu a mai făcut faţă debitului uriaş de apă, iar parcarea gării a ajuns să semene cu un lac.

Surse: Digi24, Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A cheltuit 150.000 de euro pe operații estetice pentru a arăta ”ca o papușă”, dar a ajuns ”un extraterestru”! Ce a ieșit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pericol de inundații în mai multe județe din țară. Au fost emise avertizări cod portocaliu și galben de viituri

Polițiștii au tras 61 de focuri de armă ca să-l oprească pe șoferul contrabandist din Dorohoi. Bărbatul rănit a fost operat

Șofer rănit de polițiști după o urmărire cu focuri de armă în Dorohoi. După ce au oprit mașina, agenții au aflat de ce fugise (VIDEO)

O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc

Partenerii noștri