Live

Prima reacție a lui Tăriceanu după referendum. Un pas în lateral față de PSD

Data actualizării: Data publicării:
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Digi24

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a avut luni după-amiază o primă reacție după afișarea rezultatului la referendumul din 6-7 octombrie, privind redefinirea familiei.

„N-am făcut nicio analiză la nivelul partidului, pentru că referendmul nu a fost organizat de ALDE, nu s-a implicat ALDE”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

„Am văzut în spațiul public după încheierea referendumului și nu îmi place, a fost comentat de diverși că a fost o victorie pentru unii și o înfrângere pentru alții. Nu. A fost un rezultat neconcludent pentru că nu s-a atins cvorumul necesar de validare”, a adăugat el.

Președintele ALDE a avut de lansat și un atac la adresa USR și a mișcării lui Dacian Cioloș.

„Această logică de confruntare permanentă (pe) care o văd prezentă din ce în ce mai mult în societate și din păcate și la nivelul partidelor politice astea mai noi apărute, gen USR, mișcarea domnului Cioloș, eu nu o înțeleg. Eu cred că politica trebuie făcută altfel, trebuie găsit un numitor comun. Dacă fiecare va adopta poziții cât mai extremiste, nu cred că România va reuși să progreseze”, a adăugat președintele Senatului.

„Odată referendumul încheiat, trebuie să ne concentrăm pe alte subiecte. Probabil că rezultatul referendumului reflectă o lipsă de interes a majorității votanților pentru acest subiect. E o dovadă că această temă nu a suscitat interesul necesar, pentru că, altfel, rezultatul votului - eu estimam că va fi 85% în favoarea răspunsului da - văd că cifra depășește 90%. O opțiune a fost totuși foarte clar exprimată, dar insuficient ca referendumul să fie validat”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat duminică seară că România este o naţiune europeană, o naţiune tolerantă şi modernă, care a refuzat să facă paşi înapoi. Pe de altă parte, Dacian Cioloș a afirmat că „România a dat în aceste două zile o lecție de democrație clasei sale politice actuale. Avem datoria de a le mulțumi tuturor, şi celor care au votat, dar şi celor care au ales să nu voteze, și de a trece cât se poate de repede peste acest moment de inutilă tensiune în societate”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tinerii pe care nu avem voie să îi dezamăgim

George Tuță, PNL Sector 1: Drulă să explice de ce o mai susține pe Armand, trimisă în judecată pentru infracțiuni cu fonduri europene

Pesediștii cer USR să o excludă pe Clotilde Armand din partid: Are toate atributele penalului în funcţii publice

Drulă acuză „dosare fake” și „hărțuieli politice” după ce Clotilde Armand a fost trimisă în judecată

Partenerii noștri