Live

Aproape 1.000.000 de petarde și artificii fără documente, găsite în trafic, într-o autoutilitară

Data actualizării: Data publicării:

Captură impresionantă a polițiștilor bihoreni. Aproape un milion de petarde și baterii de artificii, fără documente legale, au fost confiscate de la un timișorean. Oamenii legii bănuiesc că bărbatul voia să le vândă unor persoane neautorizate.

foto: Poliția Bihor

Descoperirea a fost făcută luni, puțin după miezul nopții, pe DN 19, între localităţile bihorene Roşiori şi Diosig. Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Bihor și cei de la Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au oprit în trafic un timișorean de 44 de ani, reprezentant al unei societăți comerciale din județul Timiș.

„(Acesta) conducea o autoutilitară cu care transporta 246 de baxuri cu articole pirotehnice din categoriile F2, F3, F4, care conțineau aproximativ 960.000 de petarde și 600 de baterii de artificii, toate obiecte pirotehnice destinate a fi deținute sau folosite exclusiv de către pirotehnicieni, fără a fi autorizat în acest sens și fără a putea prezenta documentele legale, conform prevederilor Legii nr.126/1995, privind regimul materiilor explozive”, a transmis comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Polițiștii bănuiesc că timișoreanul intenționa să comercializeze obiectele pirotehnice în valoare de 53 de mii de lei către persoane fizice neautorizate. Oamenii legii au întocmit dosar penal sub acuzația de „comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”.

Toate produsele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

În această perioadă polițiștii bihoreni acționează în cadrul operațiunii „Foc de artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice. Sunt efectuate controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

Editor web: Adrian Laboș

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Președintele Rapidului, Daniel Niculae, este urmărit penal în dosarul torțelor și petardelor de pe stadion

„Am tăiat patru mâini în două ore”. Mulți copii ajung în stare gravă la spital, mutilați de petarde. Avertismentul medicilor

Proiectul USR „Stop petarde!” este blocat în Parlament în timp ce zeci de copii au ajuns la spital la final de an

"O noapte de coșmar". Sute de animale au fugit speriate de petarde, de Revelion. Ce pot face cei care își caută câinii pierduți

Partenerii noștri