"O noapte de coșmar". Sute de animale au fugit speriate de petarde, de Revelion. Ce pot face cei care își caută câinii pierduți

Data actualizării: Data publicării:
catel cu mesaj contra artificiilor
Sute de animale au fugit speriate de petarde, de Revelion. FOTO: Profimedia Images

A fost o noapte de coșmar pentru animalele terorizate de focurile de artificii și petarde. În fiecare an se pierd zeci de câini, iar unii chiar mor din cauza zgomotului extrem de puternic din noaptea de Revelion. Anca Stoenescu, consilier la Biroul de Protecția Animalelor la Consiliul Județean Ilfov, a declarat la Digi24 că sute de oameni au reclamat că și-au pierdut animalele care au fugit speriate de zgomot.

"Din cauza zgomotelor puternice, sute de câini se pierd, fug din curți și aleargă haotic kilometri întregi, fără să se mai poată întoarce acasă.

A fost o noapte de coșmar pentru animale. Avem sute de mesaje încă de ieri de la oameni care și-au pierdut animalele de companie sau au găsit animale pierdute.

Toate animalele sunt afectate. Riscul e de la o simplă sperietură până la moarte, în funcție de starea de sănătate a animalului respectiv. Poate pe cele de casă le putem proteja, dar pe străzi, câinii, pisicile sau păsările sunt în real pericol.

Facem apel la responsabilitatea oamenilor! E nevoie de controale mai riguroase, pentru că petardele se vând peste tot.

Facem apel ca oamenii să își microcipeze câinii, astfel dacă un câine e găsit poate fi returnat proprietarului. Este cea mai rapidă cale, altfel riscă să ajungă la adăpost sau să se piardă.

Cei care și-au pierdut câinii să anunțe, să meargă la adăposturile care capturează animale în zona respectivă, iar dacă câinele e microcipat să îl declare pierdut pentru a fi găsit în baza de date", a spus Anca Stoenescu.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri