Live

Continuă seria avalanșelor pe DN75, spre stațiunea Vârtop. Joi seara zăpada a blocat din nou drumul

Data actualizării: Data publicării:
foto: Jandarmeria Bihor

Încă o avalanșă s-a produs, joi seara, pe Drumul Național 75 Băița-Vârtop, în județul Bihor. De această dată, zăpada a blocat șoseaua în zona Calea Fusului, au transmis jandarmii montani bihoreni.

? In jurul orei 23:30, nouă cădere de zăpadă a blocat o bandă de circulație pe DN 75 în zona Calea Fusului. Jandarmii montani s-au asigurat că nici de această dată nu sunt persoane sau autovehicule prinse sub zăpadă. Va sfătuim ca pe aceste porțiuni de drum să păstrați o distanță de minim 50 de metri între autovehicule, iar daca observați persoane surprinse de avalanșă, apelați de urgență 112.

Publicată de Jandarmeria Bihor pe Joi, 24 ianuarie 2019

Avalanșa s-a produs în jurul orei 23:30. În zonă au ajuns de urgență jandarmii montani, care s-au asigurat că nu sunt persoane sau autovehicule prinse sub zăpadă.

"Vă sfătuim ca pe aceste porțiuni de drum să păstrați o distanță de minimum 50 de metri între autovehicule, iar dacă observați persoane surprinse de avalanșă, apelați de urgență 112", este sfatul oamenilor legii, postat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Bihor.

Este cea de-a cincea avalanșă produsă în ultimele șapte zile pe DN75, spre stațiunea Vârtop. La sfârșitul săptămânii trecute autoritățile au detonat controlat stratul de zăpadă pentru a reduce riscul ca drumul să fie din nou blocat de o avalanșă.

Editor web: Adrian Laboș

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Momentul în care o schioare provoacă o avalanşă în Munţii Rodnei. Femeia a fost târâtă de valul de zăpadă, dar a scăpat cu viaţă

Pericol de avalanșă la peste 1.800 de metri, unde stratul de zăpadă atinge jumătate de metru după ultimele ninsori

Avalanşă la Bâlea Lac, unde este risc mare de producere a unor noi alunecări de zăpadă. „Clasica de Bâlea a venit mai repede”

Un salvamontist a murit, după ce a fost surprins de o avalanşă în zona Bâlea Lac

Partenerii noștri