Live

"Fuge asfaltul!" Alunecări de teren, gropi şi denivelări pe DN76, cea mai lentă lucrare din Bihor

Data actualizării: Data publicării:

Drumul cu pagină de Facebook, DN76 Oradea - Deva, a devenit un exemplu al eșecului. Intrată în istoria județului drept cea mai lentă lucrare din zonă, șoseaua a cărei reabilitare a început acum 10 ani face cu greu față traficului și vremii. Unele porțiuni sunt pline de gropi și denivelări, în timp ce în altă zonă asfaltul s-a crăpat și a luat-o la vale. Iar ca tabloul să fie complet, birocrația a lăsat fără constructor un sector lung de 30 de kilometri.

La 50 de kilometri de Oradea, un segment din Drumul Național 76 arată ca după cutremur. Asfaltul s-a crăpat, iar șoseaua pare că vrea pur și simplu să o ia la vale. Deși locul este periculos pentru traficul auto, niciun indicator de avertizare nu a fost amplasat în zonă.

"La ieșirea din localitatea Răbăgani șoseaua este crăpată pe o porțiune de câteva zeci de metri, iar în această zonă se observă că asfaltul o ia deja încet la vale. Zona a devenit un pericol pentru șoferi, pentru că cei mai mulți încearcă să evite denivelările intrând pe contrasens", a relatat Bianca Firezar, jurnalist Digi24 Oradea.

"Nu-i făcut acostamentul jos, se lasă pământul", consideră un şofer.

"Fuge, fuge chiar de sus. E foarte alunecos terenul acolo, în partea aia", a observat un localnic.

"Nu e vorba despre alunecări de teren, sunt simple fisuri", susţin reprezentanţii Companiei de Drumuri, care dau asigurări că situaţia va fi remediată.

Probleme sunt și la limita dintre Bihorului cu județul Arad, unde drumul plin de noroi și gropi pune la încercare nervii șoferilor. Reabilitarea unei porțiuni de mai bine de 30 de kilometri nu poate fi terminată din cauza problemelor birocratice și a lipsei unui constructor. CNAIR a promis că va rezolva această situație în acest an, după o altă amânare a termenului.

Gropi și denivelări au apărut și pe alte porțiuni ale DN76.

"- În partea spre Oradea sunt încă, din Răbăgani înspre Oradea încă, din păcate, sunt.
- Gropi și...
- Da, gropi și denivelări, în general."

Lucrările la DN76 au început în 2007 și ar fi trebuit finalizate în trei ani, însă termenul a fost prelungit de mai multe ori.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Grindeanu anunță un pas important pentru construcţia unei noi autostrăzi: Alternativa Techirghiol

"Golden Gate de România" are din nou probleme. Pe podul de la Brăila se face a treia asfaltare în doar nouă luni de la inaugurare

VIDEO. CNAIR anunţă că stadiul lucărilor la tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a ajuns la 48%

CNAIR: Drumul expres Brăila-Galați este gata în proporție de 80%. Lucrările ar trebui finalizate până la sfârșitul anului

Partenerii noștri