Live

Ziua Transmisioniștilor Militari, marcată la Oradea

Data actualizării: Data publicării:

A fost sărbătoare, sâmbătă, la Centrul de Comunicații 54 din Oradea. Cu ocazia Zilei Transmisioniștilor, unitatea militară și-a deschis porțile pentru cei care au vrut să vadă tehnica din dotare și activități desfășurate de militari. Cu acest prilej a fost dezvelită și o placă comemorativă.

Evenimentul dedicat Zilei Transmisioniștilor Militari a început cu o slujbă religioasă, continuată de un ceremonial militar prin care au fost marcaţi cei 145 de ani de la înființarea acestei arme. A fost dezvelită apoi o placă comemorativă realizată în cinstea eroilor transmisioniști.

"Cu acest prilej am organizat ziua porților deschise, iar publicul a putut vizita atelierele de armament, echipamente de comunicații, sala de tradiții a unității și a fost un ceremonial dedicat eroilor transmisioniști", a detaliat maiorul Constantin Dudău, ofițer de informare și relații publice.

Ca de obicei, cei mai curioși și mai entuziaşti au fost copiii.

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai autorităţilor locale și ai structurilor din Sistemul Național de Securitate, cadre militare şi veterani de război.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Caz șocant în Drobeta-Turnu Severin: 7 copii au fost abuzați sexual timp de 3 ani de angajați ai statului. Erau ademeniți cu bani

Războiul din Ucraina scoate la iveală defectele și slăbiciunile unora dintre cele mai sofisticate arme americane

Putin cere triplarea producției de armament: Doar așa Rusia va rămâne cu un pas înaintea Ucrainei în război

Trei copii au ajuns în comă alcoolică la spital după ce au furat o sticlă de rachiu de la părinți

Partenerii noștri