Live

Anevrism de aortă abdominală: Cum se pune acest diagnostic și ce metode de tratament există

Data publicării:

La orice suspiciune de anevrism de aortă abdominală pacientul trebuie să ajungă la medicul chirurg cardiovascular. Cum se pune acest diagnostic și ce metode de tratament există, ne spune dr. Rodica Niculescu, medic primar cardiologie.

EVAR este o procedură minim invazivă de tratament pentru anevrismele aortice, care permite montarea unei proteze în interiorul arterei afectate, prin abord endovascular. Proteza astfel montată previne extinderea anevrismului, reducând riscul de disecție și ruptură a peretelui vascular. Repararea endovasculară a anevrismului de aortă este o procedură structurală eficace de cardiologie intervențională, cu risc redus de complicații, recuperare rapidă și durată scurtă de spitalizare.

Cardiologia intervențională asigură diagnosticul avansat și tratamentul minim invaziv al afecțiunilor cardiovasculare, prin abord endovascular percutanat. Toate procedurile se realizează cu ajutorul cateterelor, tuburi subțiri și flexibile care sunt introduse în vasele de sânge printr-o mică incizie, sub control radiologic asigurat de angiografe performante.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum se realizează tratamentul modern al bolii Parkinson

Cum ajută kinetoterapia și fizioterapia persoanele cu depresie

Ce vaccinuri sunt recomandate copiilor și de ce

Care sunt analizele recomandate în primul trimestru de sarcină

Partenerii noștri