Live

Alba Iulia și alte 5 localități din Alba au intrat în carantină

Data publicării:
Un polițist verifică documentele unui șofer. Foto: InquamPhotos / George Călin

Încă un oraș important din România a intrat în carantină la miezul nopții. Alba Iulia a ajuns la o rată a infectărilor de peste 10 la mia de locuitori.

În interiorul localității, circulația mai este permisă doar între orele 06.00 și 22.00, în interes profesional, pentru asigurarea bunurilor de strictă necesitate, a asistenței medicale care nu suportă amânare, pentru donarea de sânge, îngrijirea copiilor, a vârstnicilor sau a bolnavilor.

Cei în vârstă de peste 65 de ani pot merge la cumparaturi numai în intervalul intre orele 10-13.

Pe lângă Alba Iulia, alte cinci localități din județ se închid: Cugir, Sebeș, Abrud, Blaj și Ciugud. România a înregistrat luni noi recorduri în criza COVID, numărul pacienților internați la ATI a ajuns la 1.187, iar rata de pozitivare a atins aproape 44 la sută. Incidenţe mari sunt şi în județul Sibiu, care a ajuns la 8,83 la mia de locuitori, în timp ce în Capitala este de 5,6 la mie.

Editor : Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri