Live

Anchetă la MAI după dezvăluirile făcute de un comisar-șef din Poliția Capitalei la Digi24

Data actualizării: Data publicării:
Andrei Marius, șeful Serviciului Grupuri Infracționale Violente din Poliția Capitalei a acordat un interviu Digi24. Foto: captură TV

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat vineri că a demarat o anchetă după ce șeful Serviciului Grupuri Infracționale Violente - structură special creată în Poliția Capitalei pentru a documenta activitatea interlopilor - a spus într-un interviu difuzat joi de Digi24 că interlopii au oameni infiltrați în politică și poliție.

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public după difuzarea la un post de televiziune a unui interviu cu șeful Serviciului Grupări Infracționale Violente din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus Corpului de Control efectuarea de îndată a unui control la Poliția Capitalei pentru a verifica veridicitatea datelor prezentate și pentru a dispune, în cel mai scurt timp, măsurile legale care se impun. Conducerea Ministerului Afacerilor Interne și-a asumat în mod public ca principale obiective în perioada următoare destructurarea grupărilor infracționale și tragerea la răspundere penală a membrilor acestora. Totodată, precizăm că NU vor fi tolerate niciun fel de abateri sau imixtiuni în activitatea structurilor MAI implicate în combaterea criminalității organizate”, se arată în comunicatul MAI.

Comisar-șef Andrei Marius, șeful Serviciului Grupuri Infracționale Violente, a afirmat într-un interviu pentru Digi24 că ofițerii acestui serviciu ar fi fost presați anul trecut să renunțe la anchete, după ce le-a fost interzisă colaborarea cu procurorii DIICOT. Sincopa de anul trecut a dus la haosul prezent astăzi pe străzi, a acuzat polițistul, în prima ieșire publică în cei 20 de ani de carieră.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul introduce 6 noi substanțe pe lista drogurilor de mare risc

Poliţia Capitalei cere ajutor pentru găsirea unei fete de 14 ani care a plecat de acasă

Un bărbat aflat în pericol s-a salvat după ce a comandat o pizza la 112

Cum se apără suspecții în cazul crimei de la hotelul de lux din Padina

Partenerii noștri