Live

Angajat al unei companii municipale: „Ne bagă-n şomaj, avem contracte legale”

Data actualizării: Data publicării:

Tensiune şi confuzie printre angajaţii companiilor Capitalei, declarate nelegale de către judecători. Angajaţi de un an sau doar de câteva luni, oamenii se tem că-şi vor pierde locurile de muncă. Opoziţia şi puterea se ceartă în continuare pe ce urmează după decizia justiţiei. Consilierii USR cer desfinţarea celor 22 de societăţi şi recuperarea urgentă a banilor investiţi în ele. Pe de altă parte, prin vocea primarului Gabriela Firea, directorii companiilor anunţă că îi dau în judecată pe toţi cei care contestă înfiinţarea acestor societăţi.

Foto: InquamPhotos/George Călin

Companiile primăriei au primit peste 600 de milioane de euro din bugetul Capitalei. Au închiriat sedii, au cumpărat maşini, logistică IT şi utilaje. De la cimitire, până la străzi, poduri, agrement, energie şi spaţii verzi... au înghiţit vechile administraţii subordonate primăriei, cu tot cu personal. Sunt deja mii de angajaţi în cele 22 de companii.

Angajat la Compania Municipală Agrement: „Nu se ştie ce se întâmplă cu companiile! Ne-a spus directoarea că firmele nu se vor desfinţa. Dar poţi să ştii ce se întâmplă? Mâine e mare şedinţă în primărie! Noi trebuie să... Am preluat deja de la ALPAB vapoarele, toate astea... Şi cineva va trebui să aibă grijă de ele. Se desfiinţează firma asta, dar se va înfiinţa alta!”

 

Angajat la Compania Municipală Consolidări: „Ne bagă-n şomaj, avem contracte legale... Eu ştiu ce e între ei?”

Angajat la Compania Municipală Energetica: „Mergem în continuare unde găsim de treabă! Ce să facem? Aşteptăm să vedem ce se întâmplă şi mergem în continuare”.

Consilierii generali USR cer dizolvarea tuturor companiilor şi constituirea unei celule de criză apolitică în Primăria Capitalei, care să coordoneze aplicarea deciziei instanţei.

Roxana Wring: „Rolul acestei celule de criză este să identifice modalităţile prin care banii transferaţi la companii să fie recuperaţi la nivelul primăriei. Aproape 600 de milioane de euro reprezintă aproximativ peste 20% din bugetul anual al Primăriei Municipiului Bucureşti”.

Primarul Capitalei susţine că societăţile contestate au fost înfiinţate legal, iar opoziţia a indus în eroare judecătorii. În consecinţă, anunţă că oricine denigrează aceste companii va fi acţionat în instanţă.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: „Companiile municipale îşi desfăşoară activitatea în continuare! Ele nu au fost nici radiate de la Registrul Comerţului, nu au fost nici suspendate, nu au fost nici declarate ilegale. Am discutat cu directorii acestor companii Şi ei deja studiază posibilitatea şi au contactat o casă de avocatură pentru a-i da în judecată pe toţi cei care denigrează companiile municipale, inclusiv lideri politici.”

Dacă cele 22 de companii vor fi desfinţate, activitatea lor ar putea fi blocată cel puţin şase luni, susţine administraţia.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicușor Dan spune că nu-l va ataca pe Sebastian Burduja, dar cere votul simpatizanților PNL: „Votul pe candidatul 3 e un vot aruncat”

Băsescu este convins că Ciolacu va pierde PSD dacă Firea va câștiga Primăria Capitalei: „Nu-l iartă, nici eu nu l-aș ierta”

Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru că e în înțelegere cu Ciolacu

Firea intră în competiția tricourilor cu Piedone și Nicușor Dan. Mesajul adresat adversarilor bărbați, la depunerea candidaturii la PMB

Partenerii noștri