Live

Avertismentul unui medic: Normalitatea acestei perioade e alta. Suntem într-un moment critic, trebuie să luptăm pentru viața noastră

Data actualizării: Data publicării:
Un medic analizează o radiografie pulmonară a unui pacient cu COVID Foto: Guliver/GettyImages

„Să stăm acasă fiecare şi să ieşim doar în momentul în care avem de mers la serviciu, de făcut aprovizionarea cu nevoile zilnice, altfel numărul de cazuri nu o să scadă”, este avertismentul managerului Instuitutului Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler.

,,Pentru următorii doi ani, în care ne vom lupta cu această pandemie, soluţia este respectarea regulilor. Nici într-un caz lockdown, care pe termen lung nu ajută”, a adăugat doctorul care se luptă zilnic să salveze viața pacienților infectați cu COVID.

Medicul și-a explicat mesajul la Digi24.

„Activitatea medicală și suprasolicitarea pe care o resimțim e maximă, pentru că numărul de pacienți care ajung cu nevoie de asistență medicală severă și critică infectați cu COVID e mare. Fără să ne mobilizăm toți, să aplicăm regulile pe care le cunoștem deja, nu vom reuși să trecem peste aceste momente. Trebuie să înțelegem că normalitatea acestei perioade e alta, că reorganizarea vieții noastre trebuie să fie prioritară, pentru că o facem pentru restul vieții noastre. Nu putem altfel, suntem într-un moment critic, de război, trebuie să luptăm pentru viața noastră”, a spus ea.

„Vedem în jurul nostru că lumea nu înțelege momentul în care ne aflăm, în marea majoritate oamenii au înțeles că e nevoie să purtăm masca, să respectăm distanțarea, însă până nu vom înțelege toți - și asta nu trebuie să fie o condiție impusă, trebuie să fie o condiție asumată ca să fie eficientă în timp”, a adăugat Mahler.

Medicul spune că Institutul Marius Nasta nu mai are paturi libere.

„Azi noapte pacienții au ocupat zona de triaj, suntem într-un moment în care așteptăm câțiva pacienți să se facă bine ca să putem interna alții care ajung într-un flux continuu către spitale. Este o situație extrem de dificilă, cu o presiune mare, și îmi doresc ca toți să respecte regulile pentru că în spital e mult mai greu. Din păcate, numărul de pacienți cu forme severe e mare și procedurile de ventilație sunt începute pe secție, este o secție care de fapt e o pre-terapie intensivă în marea ei majoritate, în acest moment”, a mai spus medicul.

Editor : Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri