Live

Bărbatul care a înjunghiat un adolescent pentru că mânca semințe în autobuz, arestat preventiv

Data publicării:
Foto: Ziarul de Iasi

Bărbatul care a înjunghiat un adolescent într-un autobuz din Iași pentru că mânca semințe are 46 de ani și nu a mai avut antecedente penale. Bărbatul va fi prezentat în fața magistraților, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, scrie Ziarul de Iași.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, Radu Ciocan, agresorul din autobuz, s-a enervat pentru că adolescentul în vârstă de 15 ani arunca pe jos cojile de semințe și făcea gălăgie. Un bărbat i-a atras atenţia şi s-a enervat foarte tare atunci când copilul i-a răspuns obraznic. A scos un obiect ascuțit şi l-a înjunghiat la doar câţiva centimetri de inimă.

Copilul a fost operat de urgență, iar medicii spun că a avut noroc: cuțitul nu i-a atins inima.

„Conform primelor constatări medico-legale, victima a prezintat plagă înjunghiată penetrantă hemitorace stâng cu uşor emfizem subcutanat adiacent şi lamă de pneumotorax stâng, pentru care s-a intervenit chirurgical practicându-se explorarea chirurgicală primară, hemostază şi drenaj pleural stâng. Leziunile prezentate de susnumitul necesită 16 -18 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare din momentul producerii”, se arată în comunicatul parchetului.

„Era în autobuz, mânca niște semințe și i-a spus vărul meu așa: De ce te uiți așa la mine? I-o spus: Păi de ce faci mizerie în autobuz? Și vărul meu a spus: lasă că fac curățenie. Și ăla a spus: da ce, vrei să îți iau șapca din cap și să-ți fac eu curat? Și vărul meu a spus: Da, dacă ești smecher. Și a scos cuțitul din buzunar și i l-o băgat aici într-o parte”, a povestit Cosmin Iancu, vărul victimei.

Șoferul a blocat uşile autobuzului şi a sunat imediat la 112. O ambulanță l-a transportat pe copil la spital.

„A fost stabilizat, s-au făcut investigații imagistice și a intrat în blocul operator. Prezintă o plagă înjunghiată așa cum am spus la nivelul toracelui anterior pe partea stângă în imediata vechinătate a cordului, a vârfului inimii. Sigur că este în pericol. A fost un caz cu risc”, a declarat dr. Tamara Solange-Roșu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Sfânta Maria Iași.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Orfelinatele groazei din anii '90 n-au dispărut. Un tânăr a fost ținut legat un an și jumătate, șefii centrului susțin că l-au protejat

Un bărbat din Craiova, arestat după ce a încălcat un ordin de protecție. A fost acasă la fosta lui soție și a bătut-o

Un bărbat și-a urmărit soția în trafic, a spart geamul mașinii și a lovit-o. A fost prins la graniță, când încerca să fugă din țară

Bătaie în stradă din cauza unui clip electoral. Un candidat PSD a fost agresat de familia unui primar PNL, imaginile au fost filmate

Partenerii noștri