Bărbatul care a înjunghiat un adolescent pentru că mânca semințe în autobuz, arestat preventiv

Data publicării:
barbat autobuz
Foto: Ziarul de Iasi

Bărbatul care a înjunghiat un adolescent într-un autobuz din Iași pentru că mânca semințe are 46 de ani și nu a mai avut antecedente penale. Bărbatul va fi prezentat în fața magistraților, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, scrie Ziarul de Iași.

barbat autobuz
Foto: Ziarul de Iasi

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, Radu Ciocan, agresorul din autobuz, s-a enervat pentru că adolescentul în vârstă de 15 ani arunca pe jos cojile de semințe și făcea gălăgie. Un bărbat i-a atras atenţia şi s-a enervat foarte tare atunci când copilul i-a răspuns obraznic. A scos un obiect ascuțit şi l-a înjunghiat la doar câţiva centimetri de inimă.

Copilul a fost operat de urgență, iar medicii spun că a avut noroc: cuțitul nu i-a atins inima.

„Conform primelor constatări medico-legale, victima a prezintat plagă înjunghiată penetrantă hemitorace stâng cu uşor emfizem subcutanat adiacent şi lamă de pneumotorax stâng, pentru care s-a intervenit chirurgical practicându-se explorarea chirurgicală primară, hemostază şi drenaj pleural stâng. Leziunile prezentate de susnumitul necesită 16 -18 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare din momentul producerii”, se arată în comunicatul parchetului.

„Era în autobuz, mânca niște semințe și i-a spus vărul meu așa: De ce te uiți așa la mine? I-o spus: Păi de ce faci mizerie în autobuz? Și vărul meu a spus: lasă că fac curățenie. Și ăla a spus: da ce, vrei să îți iau șapca din cap și să-ți fac eu curat? Și vărul meu a spus: Da, dacă ești smecher. Și a scos cuțitul din buzunar și i l-o băgat aici într-o parte”, a povestit Cosmin Iancu, vărul victimei.

Șoferul a blocat uşile autobuzului şi a sunat imediat la 112. O ambulanță l-a transportat pe copil la spital.

„A fost stabilizat, s-au făcut investigații imagistice și a intrat în blocul operator. Prezintă o plagă înjunghiată așa cum am spus la nivelul toracelui anterior pe partea stângă în imediata vechinătate a cordului, a vârfului inimii. Sigur că este în pericol. A fost un caz cu risc”, a declarat dr. Tamara Solange-Roșu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Sfânta Maria Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri