Live

Video&Foto Cel mai mare exercițiu NATO de pe Marea Neagră. Imagini de la antrenamentele la care participă militari și nave de luptă din 13 țări

Data actualizării: Data publicării:
Mii de militari și zeci de nave de luptă participă la cel mai mare exercițiu NATO de pe Marea Neagră. FOTO: Facebook MApN

Mii de militari și zeci de nave de luptă participă la cel mai mare exercițiu NATO de pe Marea Neagră, coordonat de Forțele Navale Române. 12 țări aliate au trimis trupe pe litoralul românesc. 

Este vorba despre „Sea Shield 24”, pe care Ministerul Apărării îl descrie ca fiind "cel mai complex exercițiu organizat și condus de Forțele Navale Române."

Alături de România, la exercițiul militar participă 12 state aliate și partenere, precum Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia și Statele Unite ale Americii.

În antrenamente sunt implicați peste 2.200 de militari, dintre care aproape 400 de militari străini, cu 135 de mijloace tehnice.

"Scenariul exercițiului vizează atingerea obiectivelor de planificare și conducere a acțiunilor de luptă, de combatere a acțiunilor ilegale pe mare și fluviu, de control al traficului maritim și fluvial și de căutare și salvare pe mare, în conformitate cu standardele NATO și în contextul amenințărilor actuale de securitate din regiune", potrivit MApN.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ungaria se opune ajutorului NATO acordat Ucrainei. Péter Szijjártó: Ceea ce se întâmplă este ţinerea în funcţiune a unui abator

ISW: Putin vrea ca prin numirea lui Belousov la Apărare să se pregătească pentru un război prelungit în Ucraina și un conflict cu NATO

Marcel Ciolacu este convins că Mircea Geoană va candida la președinție. „Am crezut că domnul Geoană se ocupă cu războaiele”

Cum traduce Geoană declarațiile lui Macron privind trimiterea de trupe occidentale în Ucraina

Partenerii noștri