Live

Cine este tânăra care a înfruntat jandarmii la protest

Data actualizării: Data publicării:
Captură Vice România

Numele ei este Cami și imaginile în care înfruntă mai mulți jandarmi la protestul diasporei au devenit virale. La o săptămână după mitingul antiguvernamental, ea a povestit pentru Vice România de la ce a pornit totul și ce a vorbit cu unul dintre jandarmi.

Tânăra de 34 de ani a intervenit ca să-l scoată pe iubitul său de sub bastoanele jandarmilor, în timp ce a fost trântit la pământ. De la ce a pornit? Mihai, în vârstă de 28 de ani, a spus că le-a transmis jandarmilor că stau degeaba acolo, iar aceștia l-au pus la pământ. Ei au mai spus că nu vor să depună plângere, doar și-au cumpărat medicamente pentru gazul inhalat în piața Victoriei.

Cami a lucrat o vreme în Marea Britanie, acum este IT-istă în București și la protest nu a mers ca să strige celebrul slogan anti-PSD, ci din solidaritate.

„Țin minte că l-am întrebat pe un jandarm de ce dau cu gaze. „Fiindcă ei dau cu pietre”, mi-a zis. „Păi asta pentru că dați voi cu gaze!” (...) Nu am fost bătăioasă, dar nu m-am dat înapoi de la a apăra drepturile celor care nu puteau să și le apere singuri, să zicem”, a spus ea pentru Vice România.

Ce a vorbit cu jandarmul de la dialog? „Îmi ținea prelegeri, cumva ca să tragă de timp. Dar nu cred că voiau să-l ia în dubă. Ci pur și simplu nici ei nu știau ce vor să facă. Mi s-a părut că nu avea rost toată faza aia, de-aia eram așa pornită.”

Cami a spus că după această întâmplare jandarmii nu i-au urmărit. Despre cererile în căsătorie? „Sunt într-o relație cu Mihai.”

Citiți continuarea aici.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primele condamnări definitive în dosarul „10 august”: Ce pedepse au primit doi bărbați care au atacat-o pe jandarmeriță

Ping-pong cu „Dosarul 10 august”. Procesul privind redeschiderea anchetei se mută de la Curtea de Apel la Tribunalul București

Prima reacție a premierului Orban la clasarea dosarului „10 august”: Nu o înţeleg

Protestatar rănit la „10 august”, despre decizia DIICOT: Este o rușine, o cicatrice urâtă

Partenerii noștri