Live

Ciolacu dă asigurări că TVA-ul pentru alimente şi medicamente nu va creşte: „Ar duce la o scădere a nivelului de trai al românilor”

Data publicării:
Marcel Ciolacu dă asigurări că TVA-ul pentru alimente şi medicamente nu va creşte. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă după-amiază, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD, că nivelul taxei pe valoarea adăugată (TVA) pentru alimente şi medicamente nu va creşte peste valoarea de 9%.

„La produsele alimentare şi medicamente nu va creşte TVA mai mult de 9%. Este corect acest lucru şi o scumpire în zona de alimente şi medicamente ar duce la o scădere a nivelului de trai al românilor, cât şi la o creştere a inflaţiei”, a adăugat Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a mai adăugat că „ordonanța care a vizat ieftinirea a 14 produse va fi prelungită până la sfârșitul anului”.

Prim-ministrul a anunţat şi alte măsuri legislative care vor fi adoptate în perioada următoare, măsuri care vizează domenii diverse, precum administraţia și sistemul de pensii. De asemenea, a vorbit și despre sancţiunile aplicate şoferilor care conduc drogaţi, dar și despre domeniul jocurilor de noroc.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Decizia luată de Anamaria Prodan, după ce a fost sunată de Reghe în ziua în care și-a pus la punct detaliile pentru nuntă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Autostrada Ploiești-Brașov. Guvernul aprobă indicatorii tehnico-economici pentru un nou sector de drum

Ciolacu, despre reducerea impozitării la salariul minim pe economie: „Eu nu arunc România într-o aventură”

Marcel Ciolacu va discuta cu salariaţii din Guvern care protestează: Am să fac un teambuilding ca să ne cunoaştem mai bine

Sindicaliștii care protestează față de taxele mari pe salarii au ajuns la Finanțe. Reprezentanți ai BNS au intrat la discuții

Partenerii noștri