Ciolacu dă asigurări că TVA-ul pentru alimente şi medicamente nu va creşte: „Ar duce la o scădere a nivelului de trai al românilor”

Data publicării:
cilacu face declaratii
Marcel Ciolacu dă asigurări că TVA-ul pentru alimente şi medicamente nu va creşte. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă după-amiază, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD, că nivelul taxei pe valoarea adăugată (TVA) pentru alimente şi medicamente nu va creşte peste valoarea de 9%.

„La produsele alimentare şi medicamente nu va creşte TVA mai mult de 9%. Este corect acest lucru şi o scumpire în zona de alimente şi medicamente ar duce la o scădere a nivelului de trai al românilor, cât şi la o creştere a inflaţiei”, a adăugat Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a mai adăugat că „ordonanța care a vizat ieftinirea a 14 produse va fi prelungită până la sfârșitul anului”.

Prim-ministrul a anunţat şi alte măsuri legislative care vor fi adoptate în perioada următoare, măsuri care vizează domenii diverse, precum administraţia și sistemul de pensii. De asemenea, a vorbit și despre sancţiunile aplicate şoferilor care conduc drogaţi, dar și despre domeniul jocurilor de noroc.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri