Live

Ciucă, despre trimiterea de rachete Patriot în Ucraina: Trebuie să analizăm bine toate consecințele

Data actualizării: Data publicării:
Președintele PNL, Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a vorbit, luni, despre posibilitatea ca România să trimită Ucrainei un sistem de apărare Patriot. Potrivit acestuia, decizia va fi luată în CSAT, dar doar după ce vor fi analizate toate consecințele unei astfel de măsuri.

„Este un subiect care nu trebuie politizat. Este o decizie care se va lua în CSAT, așa cum a anunțat și domnul președinte, după analiza structurilor responsabile în acest domeniu. Pe baza detaliilor care însoțesc o astfel de hotărâre va urma o decizie asumată de la cel mai înalt nivel”, a declarat Nicolae Ciucă, luni.

Întrebat de jurnaliști dacă i se pare oportun ca România să doneze Ucrainei unul dintre cele patru sisteme Patriot, liderul liberalilor a răspuns: „Aici nu contează părerea personală a cuiva, nici măcar a mea. Este o chestiune atât de complexă, trebuie să avem pe masă o analiză cât se poate de bine dezvoltată și acoperitoare la toți factorii și la toate consecințele”.

Duminică seara, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, are reţineri mari ca România să dea un sistem de apărare Patriot Ucrainei.

„Suntem trei state cu sistemul Patriot - este Polonia, România şi Germania. Ştim poziţia Germaniei. Domnul Tusk este prim-ministru al Poloniei. La noi, conform Constituţiei, comandantul suprem al armatei este domnul preşedinte Klaus Iohannis. Eu nu am avut o discuţie încă după vizita preşedintelui în Statele Unite. Am avut discuţii cu ministrul Apărării. Domnul ministru al Apărării are reţineri mari să dăm acest sistem, unul dintre sisteme să-l dăm în Ucraina”, a declarat Marcel Ciolacu duminică seară, la Antena 3, potrivit Agerpres.

El a spus că decizia se va lua în CSAT, împreună cu preşedintele României.

Președintele Klaus Iohannis a declarat recent, în timpul vizitei în SUA, că în Ucraina e nevoie de sisteme de apărare antiaeriană și că a existat o discuție intensă despre cine le poate oferi, fiind întrebată și România.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A fost în top, dar și-a pierdut toată averea la jocurile de noroc! ”Sunați-mă! Voi fi cel mai bun”. Ce datorii are

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Norvegia alocă aproape 100 de milioane de euro pentru sectorul energetic din Ucraina, după ce atacurile Rusiei l-au afectat grav

Luminiţa Odobescu, la summitul din Elveția: Ucrainenii nu sunt doar victime ale agresiunii ruseşti. Sunt apărători ai democraţiei

O importantă bază aeriană rusă, sediul unui regiment de aviație cu bombardiere Su-34, a fost atacată de un roi de drone ucrainene

Giorgia Meloni spune că statele UE nu se vor implica direct în împrumutul G7 pentru Ucraina finanțat din activele rusești înghețate

Partenerii noștri