Live

CNCD s-a autosesizat în cazul ministrului Daea, după declarația despre Auschwitz

Data actualizării: Data publicării:

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat, joi, în legătură cu declaraţiile recente făcute de ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi-l va invita pe acesta la audieri în perioada următoare, a declarat preşedintele CNCD, Asztalos Csaba, pentru Agerpres.

Csaba Asztalos, președintele CNCD. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Deocamdată am făcut o autosesizare astăzi (joi - n.r.) şi o să urmeze o procedură în care-l invităm pe domnul ministru Daea. (...) Nu putem să comentăm, pentru că ne-am antepronunţa”, a precizat Asztalos Csaba (foto).

Fiind întrebat când va fi audiat ministrul Agriculturii, preşedintele CNCD a spus: „Încă nu s-a fixat o dată a audierii”.

„Cam într-o săptămână, adică nu săptămâna viitoare, cealaltă, cam în zece zile”, a adăugat Asztalos Csaba.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi seară la un post de televiziune, explicând măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale: „Singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz”.

Astăzi, mai mulți lideri politici ai opoziției i-au cerut ministrului agriculturii demisia pentru aceste afirmații.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Plângere la CNCD împotriva premierului Marcel Ciolacu. Este acuzat de „discriminarea moldovenilor”

Kanye West e dat în judecată de un fost angajat pentru rasism și antisemitism. Rapperul ar fi spus că „Hitler era fabulos și inovator”

CNCD acuză Ministerul Educaţiei de discriminare pentru propunerea privind acordarea burselor doar elevilor din învăţământul de stat

„Zona de interes”: Auschwitzul, ca un colț de rai. Iadul e și el acolo: o clădire sinistră, din spatele unui zid cenușiu

Partenerii noștri