Live

Cod portocaliu de inundaţii în șase județe

Data publicării:
Foto: ISU

Hidrologii au emis vineri avertizări cod portocaliu de inundaţii, valabile pentru șase județe. Sunt posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râuri din Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râuri din Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: afluenții Bârladului aferenți sectorului aval confluență cu râul Berheci și pe unele râuri din bazinele hidrografice: Siret –afluenţii mici aval confluenţă Bistriţa – amonte ac. Bereşti, Tazlău – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Tazlăul Sărat.

Avertizările cod portocaliu de inundaţii sunt valabile până la ora 15.00, respectiv 10.00.

De asemenea, sub cod galben de inundații se află, până la ora 14.00, râuri din județele Bacău, Vrancea, Suceava, Neamț și Iași, până la ora 16.00 alte râuri din Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați, respectiv până la ora 9.00 râuri din județele Botoșani, Iași, Harghita, Covasna, Bacău și Vrancea.

Sursa: Mediafax

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

50 de morți în Afganistan unde au fost inundații majore. Un elicopter s-a prăbușit în timp ce încerca să scoată cadavre dintr-un râu

Cum încearcă Apele Române să salveze Salina Praid, care a fost inundată. A fost deviat cursul unui râu

Cresc temperaturile în toată țara, dar nu scăpăm de ploi. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Valuri de căldură catastrofale și orașe scufundate: Cum va arăta lumea dacă vom depăși pragul climatic de 3 grade Celsius

Partenerii noștri