Live

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei anunță sâmbătă prelungirea măsurilor în București

Data publicării:
Fostul prefect al Capitalei, Alin Stoica Foto: Agerpres

Comitetul Municipiului Bucureştiului pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni sâmbătă în şedinţă, pentru prelungirea măsurilor dispuse în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„Avem şedinţă pentru prelungirea măsurilor care expiră sâmbătă noaptea”, a precizat joi prefectul Alin Stoica, potrivit Agerpres.

Pentru Bucureşti s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 4,41 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

Pe 10 aprilie, CMBSU a adoptat o hotărâre conform căreia pe 23 aprilie, în vinerea dinaintea Floriilor, magazinele sunt deschise în Capitală până la ora 20.00 şi a prelungit măsurile dispuse deja.

Printre acestea se numără:

  • Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22.00 - 5.00 în zilele de luni până joi şi în intervalul orar 20.00 - 5.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulate la cel mult 7,5/1.000 de locuitori.
  • Programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura în intervalul 5.00 - 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. În zilele de luni - joi, programul poate fi desfăşurat în intervalul orar 5.00 - 21.00, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulată la cel mult 7,5/1.000 locuitori. Prin excepţie, în intervalul orar 21.00 - 5.00 în zilele de luni până joi, respectiv 18.00 - 5.00 în zilele de vineri, sâmbătă duminică, pot fi făcute livrări la domiciliu.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Majoritatea elevilor din București vor teste antidrog în școli. Cum arată rezultatele chestionarului realizat de Prefectură

33 de linii STB modificate în weekend, patru suspendate și trei navete înființate, cu ocazia a două evenimente în București

Subprefectul Capitalei, Diana Artene, îl înlocuiește pe Toni Greblă în funcția de prefect. Ministrul de Interne a semnat ordinul

Nicușor Dan nu are așteptări de la actualul subprefect: „Ne pune beţe-n roate”

Partenerii noștri