Nicușor Dan nu are așteptări de la actualul subprefect: „Ne pune beţe-n roate”

Data publicării:
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că nu are nicio aşteptare de la subprefectul Diana Artene, în cazul în care aceasta va prelua funcţia de prefect în locul lui Toni Greblă, numit președinte al Autorității Electorale Permanente. Până în prezent, conducerea Prefecturii „a pus beţe-n roate” Municipalităţii, mai spune Nicușor Dan.

„Nicio aşteptare (de la viitorul prefect - n.r.). Dacă se confirmă că o să fie doamna Artene... nu s-au ţinut, împreună cu domnul prefect Greblă, nu s-au ţinut decât de mărunţişuri şi de a ne pune beţe-n roate. Vă dau un singur exemplu: există o hotărâre de instanţă care spune că prefectul nu are atribuţii în a contesta în instanţă chestiuni care ţin de raporturi de muncă, adică sancţiuni disciplinare pe care primarul le dă sau transferuri sau lucruri din acestea şi continuă să atace în instanţă tipul acesta de acte. Acestea sunt chestiunile mărunte care ne pun beţe-n roate”, a declarat Nicușor Dan miercuri, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, primarul a precizat că Instituţia Prefectului încă „scormoneşte la ce s-a întâmplat acum 23 de ani cu PUZ Zone protejate”, dar nu face nimic în privinţa PUZ-urilor coordonatoare de sector, care sunt „vădit nelegale”.

„Chestiunile grave sunt cele pe care le-am spus în conferinţa de presă, legate de urbanism. Adică de doi ani şi jumătate reclam PUZ-urile de sector, în mod vădit nelegale - şi nu fac nimic. Pe de altă parte, încă scormonesc la ce s-a întâmplat acum 23 de ani cu PUZ Zone protejate, încercând să găsească motive de nelegalitate pentru această documentaţie, ca să dea drumul la nenorocire urbanistică în zonele istorice ale Bucureştiului”, a mai spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că Prefectura nu a cerut deocamdată Primăriei Capitalei documente legate de situaţia terenului retrocedat din Parcul IOR.

„Până în momentul de faţă, oficial, nu (au cerut documente - n.r.). Am văzut şi eu declaraţii de presă, dar există o situaţie similară cu actele de retrocedare pentru familia Constanda. Acolo prefectul a cerut acte, a făcut o acţiune, din păcate, fără niciun fel de şanse. Deci, acţiunile acestea mediatice sunt multe”, a afirmat Nicuşor Dan.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri