Live

Creștere a numărului de cazuri de COVID. Rafila: „Nu sunt cifre neașteptate, există o activitate intensă peste tot”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/Gettyimages

În România au fost înregistrate 196 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, o cifră mai mare comparativ cu zilele anterioare. Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a spus la Digi24 că nu e un bilanț neașteptat, având în vedere că oamenii circulă mult, și că apariția unor focare locale are influență asupra bilanțului la nivel național.

„Nu sunt cifre neașteptate pentru că există o activitate intensă peste tot, dacă vă uitați la transporturi, la afluența persoanelor în zonele publice. Până la urmă, noi în această perioadă, cu puține excepții, am fluctuat între 150-200 de cazuri pe zi, au fost excepții când la sfârșit de de săpămână s-au lucrat ceva mai puține teste. Asta este situația, trebuie să o luăm ca atare și să încercăm să continuăm să educăm oamenii să respecte acele 3-4 reguli care pot ține lucrurile sub control”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

„Apar focare în cămine de bătrâni, în companii și atunci discutăm de un număr de cazuri mai mare. Lucrurile astea vor continua probabil pe parcursul verii, ele vor continua să influențeze la nivel național numărul de cazuri zilnice, dar atenția va trebui concentrată ca aceste focare să nu se extindă în zonele înconjurătoare”, a adăugat el.

Rafila a vorbit și despre discuțiile privind prelungirea sau nu a stării de alertă.

„Legislația din România prevede aceste variante care fac posibiă intervenția autorităților, nu cred că e importantă denumirea acestei stăr, cred că cel mai important e să ofere autorităților pârghii să instituie măsuri de control al acestei infecții, fie la nivel național fie la nivel local”, a spus Rafila.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Anticoncepționalele ar putea fi compensate pe bază de rețetă medicală. Anunțul ministrului Sănătății

Rafila, despre tratarea pacienților: „Cele 2 sectoare, public și privat, nu trebuie să fie considerate opuse. Vreau să găsim o soluție”

Mai multe medicamente intră pe lista celor gratuite şi compensate de la 1 mai. Anunțul Ministerului Sănătății

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Partenerii noștri