Live

Cum este readusă natura la viață de izolarea oamenilor. Delfinii s-au întors in Italia

Data publicării:
Foto: Captură Youtube

În timp ce pandemia de coronavirus continuă să se răspândească în toată lumea, iar din ce în ce mai multe țări iau în considerare ideea de a își închide granițele, dacă nu au făcut-o deja, în Italia, țara cea mai afectată din Europa, se întâmplă un lucru care nu a mai fost văzute de ani de zile: delfinii înoată prin Cagliari și prin canalele din Veneția în ape limpezi, iar orașul italian care este deobicei aglomerat și plin de turiști este mai tăcut ca niciodată, scrie Esquire.

Italia este țara din Europa cea mai afectată de pandemia de coronavirus, cu peste 30.000 de cazuri de infectare cu covid-19 și peste 2000 de decese. În condițiile în care virusul devastează comunități întregi și din cauza retragerii oamenilor în izolare în case, animalele și-au reluat locurile din care au fost împinse de expansiunea așezămintelor umane.

Mai mulți delfini au fost văzuți înotând în portul orașului Cagliari, capitala insulei Sardinia. În Veneția, și lebedele și-au făcut din nou apariția, având în vedere că gondolele care traversau constant apele venețiene nu mai circulă acum din cauza pandemiei.

La începutul lunii martie, prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte a semnat decretul care le interzice italienilor să părăsească domiciliile pentru motive altele decât serviciul, sau urgențe legate de probleme de sănătate.

Veneția, una dintre cele mai populare destinații turistice, este și mai puțin poluată în ultima vreme. Imagini din satelit ale Agenției Spațiale Europene arată o scădere semnificativă a emisiilor de dioxid de azot în atmosferă în ultima lună.

Editor: Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Italia vrea mai puțini turiști. Orașele celebre care au introdus taxe și restricții pentru vizitatori

Papa Francisc a vizitat Veneția, fiind prima sa călătorie de la începutul anului din cauza problemelor de sănătate

„Avem chef de glume?” Venețienii sunt furioși din cauza taxei de intrare în oraș aplicate turiștilor de azi și au ieșit la proteste

„O premieră mondială”. Turiștii care stau doar o zi în Veneția sunt obligați să plătească o taxă. Cât vor scoate din buzunar

Partenerii noștri