Live

Deces de COVID-19 petrecut săptămâna trecută, raportat abia marți pentru că nimeni de la DSP București nu a luat raportul de pe fax

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Digi24

O femeie de 84 de ani din București a murit din cauza Covid-19 la Spitalul Universitar din București, în 27 martie. Decesul a fost adăugat la statistica oficială abia astăzi, după ce INSP a aflat despre el din presă.

Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în mass media și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare, arată un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Urmare a răspunsului SUUB, în data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Cazul a fost raportat la Direcția de Sănătate Publică București de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB, potivit comunicatului.

Cu alte cuvinte, de pe numărul de fax la care se raporta inițial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB.

Femeia de 84 de ani a ajuns la Urgențe, la Spitalul Universitar, în 26 marți, cu simptome specifice COVID-19. A fost izolată și testată. Rezultatul pozitiv a venit a doua zi. Femeia a murit tot în 27 martie.

Pacienta avea și alte boli - fibrilație atrială, pacemaker permanent, insuficiență cardiacă cronică.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Cîrstoiu spune că nu e în conflict de interese: Înţeleg efortul unora de a finanţa o campanie împotriva mea

Partenerii noștri