Live

DOCUMENT. România include încă o țară pe lista roșie din cauza variantei Omicron. Românii care vin de acolo stau în carantină

Data actualizării: Data publicării:
Aeroportul Henri Coandă - condiții de intrare în țară.

Malawi a fost inclusă pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, fiind completată ultima decizie CNSU, a anunţat duminică premierul Nicolae Ciucă.

"Sâmbătă a fost adoptată o hotărâre prin care am întreprins primele măsuri pe care ţara noastră le va lua (n.r. - referitoare la noua tulpină Omicron).

Am mai primit încă o nominalizare de la Comisia Europeană, în care este vorba de Malawi şi în felul acesta a fost nevoie să mai organizăm o şedinţă astăzi şi să completăm hotărârea CNSU de ieri", a spus Ciucă, la Palatul Victoria.

DOCUMENTUL poate fi consultat aici

Interdicția este temporară și este în concordanță cu ce s-a stabilit la nivel european, a precizat la rândul lui șeful DSU Raed Arafat.

Vom urmări evoluția noii variante și să vedem care vor fi deciziile în următoarele două-trei săptămâni.

Cetățenii români și europeni care vin de acolo se pot întoarce, dar vor sta în carantină timp de 14 zile sau 10 zile, dacă testul făcut în a opta zi este negativ. Plus, obligativitatea unei testări la sosirea în țară, a spus Raed Arafat.

CNSU a actualizat, sâmbătă, lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat în sensul introducerii statelor Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe în zona roşie.

 

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia se infiltrează tot mai profund în Africa, în stil neocolonial. „Consilieri” ai Kremlinului și arme rusești au ajuns în Niger

Ruşii câştigă teren în Africa. Trupele Moscovei au intrat într-o bază aeriană din Niger unde erau staţionaţi soldaţi americani

Băsescu: Dacă trebuie să aleg dintre Ciucă, Ciolacu și Geoană la prezidențiale, nu mă duc la vot

Burduja s-a înscris oficial în cursa pentru Primăria Capitalei. Ciucă: Are tinerețe, curaj și spirit de sacrificiu

Partenerii noștri