Live

Dosarul morții Alexandrei a fost preluat de Parchetul Curții de Apel Suceava, pentru a nu fi suspiciuni legate de anchetă

Data actualizării: Data publicării:
Managerul Spitalului Județean Botoșani a fost demis la cinci zile după moartea Alexandrei. Foto: stiri.botosani.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au preluat ancheta în cazul Alexandrei, care a murit în 18 august în Maternitatea din Botoşani, a declarat pentru Agerpres prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Chihaia.

Potrivit acestuia, măsura a fost luată pentru a înlătura orice suspiciuni cu privire la desfăşurarea anchetei penale.

"Decizia a fost luată de parchetul ierarhic superior. A fost o decizie de comun acord cu cei de la Parchetul Curţii, iar cercetările care se fac acum sunt dispuse de procurorul de caz de la Parchetul Curţii", a afirmat Chihaia.

Iniţial, cercetările în cazul morţii Alexandrei Ivanov au fost începute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, ele desfăşurându-se pentru ucidere din culpă.

Alexandra Ivanov a murit vinerea trecută, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie. Dimineaţa, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit considerabil, ea decedând în Secţia de anestezie - terapie intensivă.

Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Inspectorii sanitari au stabilit că "de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35, nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire" pentru tânăra respectivă.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani de zile la rândul, pe internet

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doi medici, trimiși în judecată după ce ar fi falsificat, în pandemie, fișa medicală a unei paciente. Femeia, bolnavă de Covid, a murit

Ministerul Apărării anunţă după patru luni că a găsit o dronă prăbușită într-o localitate din Botoşani

Actorul Florin Piersic a fost scos de la ATI și mutat într-un salon. Evoluţia sa este bună

Judecătorul CCR Varga Attila, internat în stare gravă la Spitalul Universitar din București

Partenerii noștri