Live

După Ungaria, și Polonia preia pacienți COVID în stare gravă din România

Data publicării:
Șase pacienți cu COVID-19 în stare gravă, transferați de la București la Târgu Mureș cu o aeronavă militară.

Trei pacienţi COVID în stare critică sunt transferaţi joi în Polonia, a anunțat Ministerul Sănătăţii. Este vorba despre pacienți internați la spitale din București, transportabili, intubați și care necesită asistență medicală într-o secție de anestezie-terapie intensivă.

„Mulțumim colegilor noștri din Polonia pentru sprijin și promptitudine. În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluții în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare și pentru acordarea asistenței medicale pacienților care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara granițelor”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, potrivit unui comunicat al ministerului.

Președintele Klaus Iohannis a participat pe 18 octombrie la o întâlnire în format videoconferință cu președintele Consiliului European, Charles Michel, cu președintele Lituaniei și premierii din Polonia, Slovacia și Slovenia, în cadrul căreia liderii europeni și-au exprimat disponibilitatea de sprijin pentru țara noastră.

În urma acestei întâlniri online, în data de 19 octombrie 2021, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila a avut o discuție similară cu omologul polon, Adam Niedzielski care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.

Citește și: Lucian Bode: 26 de pacienţi COVID transferați în Ungaria. Unul dintre ei a murit

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Tatăl meu `a explodat`!” A spus totul după 7 ani: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

După SUA, și Polonia îi cere lui Olaf Scholz să trimită Ucrainei rachete Taurus

Demonstraţie de forţă la frontiera dintre Polonia şi Lituania. NATO amintește Rusiei că faimosul Coridor Suwalki rămâne sub protecție

Fostul ministrul al Sănătăţii Sorina Pintea a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare mită

Varşovia ar putea ajuta Kievul să repatrieze bărbaţii ucraineni capabili să lupte, fugiţi în Polonia

Partenerii noștri