Live

Dăncilă: Nu vor fi disponibilizări în învățământ. Promisiunile premierului

Data actualizării: Data publicării:
Foto: gov.ro

Nu vor fi disponibilizări în învăţământ, dimpotrivă, se vor face angajări, promite Guvernul. Ordinul dat de fostul ministru Valentin Popa, prin care se tăiau 4.000 de posturi din Educație, va fi anulat de un altul, dat de ministrul interimar Rovana Plumb.

Totodată premierul Viorica Dăncilă a anunţat astăzi, în şedinţa de Guvern, că se suplimentează numărul de posturi cu peste 1.300.

În urmă cu o săptămână, sindicaliştii din învăţământ au avut discuţii aprinse cu secretarii de stat din minister. Ei spuneau că inspectoratelor şcolare li s-ar fi cerut să reducă 4.000 din posturile didactice şi cele nedidactice. Atunci, fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa infirma aceste informaţii.

În urma analizei făcute cu ministrul interimar Rovana Plumb vreau să vă anunț că ordinul privind numărul maxim de posturi finanțate din bugetul de stat pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat va fi modificat. Astfel, vor fi suplimentate posturi în 11 județe și București. Vorbim de 1.336 posturi. Această analiză a fost făcută în urma solicitărilor făcute de inspectorate având în vedere necesitățile punctuale la nivel local. Vreau să vă asigur că nu vor exista disponibilizări în învățământ și că ne respectăm în continuare angajamentele”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Revolta profesorilor Colegiului B.P. Hasdeu din Buzău împotriva Inspectoratului Şcolar: Primul semn al crizei este demisia directoarei

Încă un părinte acuză conducerea școlii Nicolae Titulescu și Inspectoratul Școlar că știau de abuzuri: Încă din noiembrie am depus acte

Purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu, despre tavanul fals care a căzut și a rănit patru elevi: "Zeița Fortuna a ajutat să nu fie mai grav"

Sorin Grindeanu a dezvăluit că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă în 2019: „N-am putut”

Partenerii noștri