Live

Ecaterina Andronescu nu susţine propunerile lui Eugen Teodorovici. Ce le-a transmis studenţilor

Data actualizării: Data publicării:
Ecaterina Andronescu FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Reprezentanţii studenţilor s-au întâlnit miercuri cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu pentru a discuta măsurile propuse de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici referitoare la gratuitatea călătoriilor cu trenul pentru studenţi şi a modului în care sunt acordate bursele. În urma întâlnirii cu reprezentanţii ANOSR, Adronescu le-a transmis că Ministerul Educaţiei nu susţine măsurile, aşa cum au fost ele propuse de ministrul Finanţelor.

„Doamna ministru ne-a transmis că la rectificarea bugetară de la sfârșitul lunii nu trebuie să existe segmentări bugetare care să afecteze transportul gratuit al studenților cu trenul sau acordarea burselor, iar în cazul în care vor apărea astfel de propuneri, nu vor avea susținerea MEN.”, transmit într-un comunicat de presă, reprezentanţii ANOSR.

Totuşi, în ceea ce priveşte limitarea numărului de călătorii, ministrul Educaţiei a menţionat că trebuie impusă o limită de vârstă.

În ceea ce privește perioada de acordare a burselor, s-a adus în discuție situația studenților care beneficiază de bursă, dar „se duc vara la mare”.

„Am prezentat situația colegilor care sunt beneficiari ai unei burse sociale și care au nevoie de cei 578 de lei pe care îi primesc și în timpul verii, întrucât situația financiară nu se schimbă în funcție de sezon. Doamna ministru a confirmat că nu ar trebui să se atingă nimeni de bursele sociale, însă trebuie găsită o cale de mijloc. Am susținut faptul că situația burselor ar trebui să rămână reglementată așa cum este în acest moment, fără niciun fel de modificare.”, se precizează în acelaşi comunicat.

Reprezentanţii ANOSR au cerut, de asemenea, întâlniri şi cu ministrul Finanţelor, dar şi cu premierul Viorica Dăncilă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri